Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/10177-itt-az-infiniti-q50-europaban-az-elsk-koezoett-mutattak-be-magyarorszagon-.html

Itt az Infiniti Q50

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.


Legújabb twittek

Keresés
2013. szeptember 25.
keresés



Itt az Infiniti Q50
2013. szeptember 23. 14:40 - Kiss Zoltán

Budapesten, a Millenáris Teátrumban leplezték le a japán prémium autómárka legújabb modelljét, az Infiniti Q50-et a hétvégén. A márka kommünikéje szerint, az új modell menetdinamikai tulajdonságainak kialakításában Sebastian Vettel, háromszoros Forma 1-es világbajnok, és Sébastien Buemi – az Infiniti Red Bull Racing forma-1-es csapatának harmadik számú versenyzője – is aktívan részt vett. Az ő visszajelzéseik alapján is csiszolgatták a végleges műszaki tartalom egyes részleteit, hogy a megálmodott formavilág valóban találkozzon az Infiniti hangzatos szlogenjével, „az inspiráló teljesítmény”-nyel.

infiniti q50 11

Gyorsak voltak az Infiniti hazai emberei, hiszen a legtöbb európai piacot megelőzve – a kontinensen – az elsők között mutatkozott be nálunk élőben az új Infiniti Q50. Mint megtudtuk, jelenleg összesen 10 ilyen autó van egész Európában, s a bemutató idején hét még a Frankfurti Autószalonon szerepelt, így a fennmaradó három példány egyike tette lehetővé a gyors hazai leleplezést és bemutatást, amelyen Szujó Zoltán sportriporter – a bemutató házigazdája – a márka és a Forma-1 kapcsolatáról beszélt először:
„Amikor Sebastian Vettelt, a márka globális nagykövetének nevezték ki, már lehetett sejteni, hogy komolyan gondolják az együttműködést. A világbajnok segédkezett a róla elnevezett limitált széria kifejlesztésében, és a születésnapjára meg is kapta ennek az eredményét: az FX Vettel Edition első példányát. Az Infiniti Red Bull csapatánál mindannyian Infiniti autókat használnak, és nagyon jó hangulatban szoktak velük furikázni a pálya környékén. Legutóbb Mogyoródra is egy komoly flottával érkeztek. Vettel pedig kapott egy újabb pozíciót: ő lett az Infiniti teljesítmény igazgatója, és a futamok közötti szabadidejében valóban részt vesz a fejlesztésekben.”

infiniti q50 12

Gablini Gábor, a Gablini Autószalonok elnök-vezérigazgatója büszkén beszélt a márka és az új modell szerepéről: „Fontos számunkra a márka jelenléte Magyarországon, és büszkén mutatjuk be az új modellt, amely a Frankfurti Szalon után először nálunk debütál a régióban. Az Infiniti globális tervei nem kisebbek, mint hogy megháromszorozzák az eladásaikat világszerte az évtized végére. A most bemutatott autó ennek a folyamatnak az egyik zászlóshajója lesz, amelyet több, hasonlóan formabontó jármű követ majd. Az Infiniti számára fontos Európa, ezért is szabta kifejezetten a helyi igényekre a Q50 dízel motorját, és ezért telepítenek egy új gyárat az Egyesült Királyságba."
Majd hozzátette, hogy nagyon bíznak a Q50 sikerében is, hiszen az eddigi vevőik messze az átlag felett elégedettek az autóikkal, s az újabb és újabb vevők döntő többsége, a már Infinitit használók ajánlására érkezik hozzájuk.

Kovács Ákos, a Gablini Prémium ügyvezető igazgatója a márka hazai életéről, eredményeiről és természetesen az új modellről beszélt: „Az Infiniti autók népszerűsége folyamatosan nő világszerte. Az értékesítési darabszámok 2012-ben 17%-os növekedést mutattak. Jó hír a számunkra, hogy mi magyarok tradicionálisan nyitottak vagyunk az újdonságokra. A 2009-es indulás óta a növekedés átlagosan túllépte a 60%-ot, ezzel pedig Magyarországon meghaladta az európai illetve a globális növekedést!”

infiniti q50 13

Az Infiniti Q50 tehát jó eséllyel indul a hazai piacon is. A megjelenésében és technológiailag is magas színvonalat mutató modell kezdetben két féle meghajtással lesz kapható már ez év októberének végétől itthon:
- a belépő modell az Infitini történetében először egy négyhengeres dízel, amely egy 2,2 literes Mercedes erőforrás, 170 lóerővel és 400 Nm nyomaték teljesítménnyel, de mindössze csak 115g/km CO2 károsanyag-kibocsátással;
- az erősebbik változat a 364 lóerős összteljesítményű Q50 Hybrid lesz, amelyben a két tengelykapcsolós vezérléssel operáló, intelligens Infiniti Direct Response Hybrid rendszer dolgozik. A V6-os benzines teljesítménye 306 lóerő, a csúcsnyomatéka pedig 350 Nm, amelyez társul még egy 50 kW-os (68 lóerős) villanymotor 270 Nm-es nyomatékkal.
Egy harmadik erőforrást, ami egy 2,2 literes benzinmotor lesz, jövőre ígérnek.

infiniti q50 14

A küllemet illetően az új Infiniti Q50 jól illeszkedik az eddigi márkaarculatba: dinamikus a sziluettje, mind a hűtőrács, mind a csomagtartó a kettős ív rajzolatával operál, és nagyon markáns a C-oszlop félhold alakú kivágása.

A lemezek alatt lapuló technika frontján számos kifinomult rendszer dolgozik, amelyek közül Kovács Ákos kiemelte többek között a rendkívül gyors reakcióra képes Direkt Adaptív Kormányzást, amely lehetővé teszi a Q50 kerékelfordulási szögeitől és a kormányról érkező parancsok fokozott irányítását, és a vezető szándékait gyorsabban továbbítja a kerekekhez, mint a hagyományos mechanikus rendszerek. Az eredmény: gyorsabb reakció, nagyobb vezetési élmény. Finom hangolni a rendszert négy különböző kormányzási beállítással lehet, igazodva a vezető igényéhez és az útviszonyokhoz.

A kényelmi szolgáltatások sora is meglehetősen hosszú, sőt az autó igyekszik nem egyenruhaként viselkedni, hanem kötetlen személyre szabhatóságot ígér egy teljesen új, s tökéletesen testre szabható digitális környezet által. A rendszer a jármű i-Key intelligens kulcsán alapszik, mely négy sofőr beállításait is képes tárolni. A „my car knows me", azaz az „autóm ismer engem” funkciónak köszönhetően az i-Key intelligens kulcs képes a vezető azonosítására, továbbá az üléspozíció, a fűtés és hűtés, a szórakoztató berendezés, a navigációs és telematikai rendszerek korábban megadott beállításainak automatikus lehívására.

A japán gyártású, és már alapból is gazdagon felszerelt Infiniti Q50 indulóára 9.294.000 forint az Európára szabott 2.2 dízelmotorral.

(forrás: Just Creative)  

 
 

           


Itt az Infiniti Q50
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon