Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9912-dogosmazda.html

Száz dögös Mazdát, ezeret!

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.


Legújabb twittek

Keresés
2013. szeptember 18.
keresés



Száz dögös Mazdát, ezeret!
2013. augusztus 08. 14:37 - Pál a postoló

Nehéz szabadulni az új Mazdák formavilágától, a KODO-t annyira eltalálták a japánok, hogy azóta legszívesebben naponta olvasnék arról, hogy újabb és újabb hasonló modellen törik a fejüket. A gyáriak azonban egyelőre megálltak a 3-as szedán, illetve kupé változatainál. Nem pihennek viszont a független formatervező stúdiók, így a pasadenai Clemson Egyetem mérnökhallgatói elkészítették Deep Orange 3 névre hallgató tanulmányukat.

mdo3 1

Első pillantásra látszik, hogy ők sem tudtak (vagy nem is akartak) elszakadni a KODO-tól, de ez nem baj, hiszen pont azzal kezdtem a posztot, hogy azt mi nagyon-nagyon szeretjük. A Deep Orange 3 csontváza már a tavalyi SEMA Shown bemutatkozott, de akkor még nem volt tiszta, hogy pontosan milyen karosszériát terveznek rá az amerikaiak. Hát most megérkeztek a végleges grafikák, amelyek alapján én shooting brakenek is merném titulálni, de lehet, hogy ahhoz nem elég hosszú.

mdo3 2

Különben is, az autó utastere és hajtáslánca sokkal érdekesebb mint a kaszni, hiszen a tervezők egészen egyedi, 3+3 üléses elrendezésben gondolkoznak, így két sorban fér el, összesen hat utas. Na jó, legyen inkább kettő és fél, mert a középen utazók üléseit kicsit hátrébb csúsztatták, elvégre ez az autó nem egy Hummer. A hibrid hajtáslánc alap, az első kerekeket benzin-, a hátsókat villanymotor hajtja és a fedélzeti számítógép képes automatikusan eldönteni, hogy első-, hátsó-, vagy összkerekes üzemmódban működteti-e a hajtásláncot.

 
 

 

           


Száz dögös Mazdát, ezeret!
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon