Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/magazin/10445-ujra-lesz-nemet-turaauto-bajnoksag-a-hungaroringen.html

Újra lesz német túraautó-bajnokság a Hungaroringen

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.


Legújabb twittek

Keresés
2014. január 27.
keresés



Újra lesz német túraautó-bajnokság a Hungaroringen
2013. november 25. 09:50 - B. K.

A DTM versenynaptárában a Hungaroring mellett csak három Németországon kívüli helyszín szerepel, Ausztria, Oroszország és Kína.

dtmh 01

A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, a pályát üzemeltető cég az idei évet nyereséggel zárta, egyben ötször nagyobb profitra tett szert, mint 2012-ben.

”A célunk mindig is az volt, hogy minél több világversenyt rendezzünk Mogyoródon, azt mondhatom, jövőre a Hungaroring Európa legkiemelkedőbb pályája lesz ebben a tekintetben”- jelentette ki Gyulay Zsolt. Hozzátette, a menedzsmentet is megújítják, Faluvégi Péter, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) főtitkára 2014-ben pályaigazgatóként dolgozik majd Mogyoródon.

dtmh 02

A Hungaroring versenynaptárában május 4-i dátummal a túraautó-világbajnokság (WTCC), május 31-i időponttal a DTM, július 27-i dátummal a Forma-1-es Magyar Nagydíj, szeptember 6-7-i időponttal pedig a kamion Európa-bajnokság futamai kaptak helyet. Július 5-én és 6-án az International GT Open, szeptember 23-án és 24-én pedig a Renault-világsorozat (WSR) mezőnye látogat Mogyoródra.

Riskó Géza, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sportfőszerkesztője kiemelte, hogy jövőre a közmédia csatornáin lesznek láthatóak a Forma-1, a DTM és a WTCC futamai is, s mindegyikhez tartozik majd saját magazinműsor. „A Dunán az idén a WTCC közvetítései a legnézettebbek közé tartoztak, a Forma-1-es Magyar Nagydíjnak 1,2 millió állandó nézője volt, az internetes F1-es magazinunknak pedig már 80 ezer állandó követője van” - mondta Riskó Géza. Hangsúlyozta, jövőre újraindítják a Kossuth Rádióban a Formabontó című F1-es műsort, illetve tervezik, hogy a pénteki szabadedzéseket is élőben, vagy az élő közvetítéshez közeli időpontban sugározzák. (MTI)


Újra lesz német túraautó-bajnokság a Hungaroringen
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon