Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/statisztikak/10430-autopiac-a-nehezen-tul-vagyunk.html

Autópiac: a nehezén túl vagyunk

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.


Legújabb twittek

Keresés
2014. február 5.
keresés



Autópiac: a nehezén túl vagyunk
2013. november 20. 10:05 - B. K.

Az európai autóipari szövetség (Acea) adatai szerint első ízben fordult elő 2011 szeptembere óta, hogy két egymást követő hónapban nőtt az új gépkocsik értékesítése.

ae 01

Túlzott optimizmusra azonban nincs ok: az Acea kiemeli, hogy a növekedésben nagy szerepe volt a spanyol roncsautó prémium programnak, amelynek köszönhetően Spanyolországban 34,4 százalékkal szöktek fel az eladások, és az év első tíz hónapjában összességében 3,1 százalékkal csökkent az újonnan forgalomba állított gépkocsik száma az unióban.

Októberben összesen 1,005 millió új autót értékesítettek az Európai Unióban. Olaszországot, Belgiumot, Csehországot, Görögországot és Ciprust kivéve minden tagállamban bővült a piac.

ae 02

Az Acea adatai szerint Magyarországon októberben 5125 gépkocsit adtak el, 26,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A január-októberi periódusban 46 173 új autót helyeztek forgalomba, ez 6,5 százalékos növekedés a múlt év hasonló időszakához képest. A Magyarországon is gyártó cégek közül az Audi forgalma stagnált tavaly októberhez képest, az Opel/Vauxhall értékesítése 6,6 százalékkal, a Mercedesé 8,7 százalékkal, a Suzukié 14,2 százalékkal emelkedett. (MTI)


Autópiac: a nehezén túl vagyunk
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon