Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/10011-konnektoros-hibrid-keszuelhet-az-x5-bl.html

Konnektoros hibrid készülhet az X5-ből

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. augusztus 26.
keresés



Konnektoros hibrid készülhet az X5-ből
2013. augusztus 24. 13:47 - Pál a postoló

Mint majom a köszörűkövön, úgy nézne ki egy X5-ös BMW az elektromos autóknak fenntartott parkolóhelyen és a nyakamat tenném rá, hogy a többség csak legyintene, hogy megint egy tufa „vállalkozóval” hozta össze a sors, akinek sem a rokkant parkoló, sem a töltőoszlop nem szent. Pedig elképzelhető, hogy hamarosan legördülnek a gyártósorról az első konnektoros BMW SUV-k, a bajorok ugyanis Frankfurtban pont egy ilyen tanulmányt mutatnak majd be Concept X5 eDrive néven.

bmwx5edrv

A kétliteres, 245 lovas, négyhengeres turbómotor viccesen hat a terepjáró motorterében, de kiegészítve egy 95 lóerős villanymotorral, máris könnyebb meglátni benne a lehetőséget. Tisztán elektromos üzemben 30 kilométert képes megtenni, bár így végsebessége mindössze 120 km/óra, a nagy truváj azonban a vegyes üzemben mért átlagfogyasztása, ami a gyáriak szerint 3,8 liter 100 kilométerenként. Na most ezt mi nyilván nem hisszük el, de még akkor is életképes konstrukciónak tűnik a hibrid, ha hozza mondjuk az 5,5-6 litert. Kérdés, hogy elkezdik-e gyártani, hiszen az X5 sosem a takarékosságról szólt...


Konnektoros hibrid készülhet az X5-ből
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon