Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/10231-audi-q1--a-kiscsavo.html

Audi Q1 – a kiscsávó

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. október 7.
keresés



Audi Q1 – a kiscsávó
2013. október 04. 07:23 - B. K.

Mivel a konkurensek is egyre inkább szemezgetnek a kis crossoverekkel, így az Audi sem ül tétlenül, gyanítom, rosszul esne nekik, ha egy nem prémium gyártó lakna jól a piac-e szeletével elsőként.  

q1 01

Mindenestre egy kicsit letörik a többiek lelkesedését már a Q1 puszta érkezésének bejelentésével is, mivel – akárhogy is sikerül a modell – így biztos sokkal élesebb verseny várható ebben a szegmensben is.

A legkisebb Q jó eséllyel – tessék kapaszkodni – a VW Polo alapjaira épül majd – persze fogalmazhattunk volna úgy is, hogy az Audi A1-re, de így talán legtöbbünk számára kézzelfoghatóbb.

q1 03

A hírek szerint a Q1-es hossza nem haladja meg a 3800 mm-et, azaz valóban a minik közé csobban be, de a többi Q-modellhez hasonlító külsőn kívül nem sok köze lesz bármiféle terepjáráshoz. Az emelt hasmagasságon túl ugyanis valószínűleg összkerékhajtással egyáltalán nem lesz kapható a Q1-es, és kezdetben az 1,4-es TFSI-vel és 1,4 TDi-vel lesz elérhető.

S-változat is készül majd belőle, az Audi utóbbi jó eséllyel a 2 literes turbómotorral szereli, és nagyjából 230 lóerő környékére saccolja, de ez még igencsak a jövő zenéje. Ennél fontosabb információ, hogy a németek utaltak a belépőárra is, e szerint nagyjából 20.000 euróba, azaz 6 millió forintba kerül majd a legkisebb Q-modell. 

q1 02


Audi Q1 – a kiscsávó
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon