Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/10373-a-mercedes-lepaktal-a-teslaval-.html

A Mercedes lepaktál a Teslával?

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

A JD Power ismét megmérte az új autókkal kapcsolatos elégedettséget és az alábbi eredmény született. Minél magasabb… https://t.co/2M56xaKTz8

@jennirozsa Még az új motor nincs is bent, mit vizsgálnak ? Ugyan az az autó kb tavaly óta 🤣

@bolyki01 @torda7 cserébe meg kimered rakni az autó oldalára ha meg leesik nem sajnálod. De mondjuk egy új iPhone-al ezt nem csinálnám.

Imagine új autó illatú parfüm

Érkezik GeForce Now-ra a Grand Theft Auto 3, a Vice City és a San Andreas Remastered verziója, továbbá a PC-n szint… https://t.co/QrvVDeN1Se

Reméljük, azért nem fejlődött sokat, mert már javában a GTA 6-on dolgoznak... https://t.co/pfJROrwO7h

RT @ignhungary: Ez talán már érthető. https://t.co/YF9aldjYVL

Ez talán már érthető. https://t.co/YF9aldjYVL

Keresés
2013. november 11.
keresésA Mercedes lepaktál a Teslával?
2013. november 06. 11:36 - B. K.

A Daimler AG gyorsan reagált a németországi piacra fenekedő Tesla terveire, s ésszerű megoldást ötöltek ki: ellenfél helyett szövetségest faragnának a feltörekvő amerikaiból.

mb 01

Az ötlet logikus, hiszen a Teslanak valószínűleg jól jönne egy tapasztalt európai partner, márpedig a Mercedesnél jobbat keresni sem kell, a Mercedes pedig sokat spórolhatna azon, hogy saját fejlesztések helyett közelebb kerülne az egyelőre toronymagasan a legjobbnak tűnő Tesla-technikához.

Minderről a Daimler AG pénzügyi vezére, Bodo Uebber beszélt a Reutersnek, emlékeztetve, hogy a kapcsolat korántsem új, hiszen jövőre már forgalmazni fogják a Smart és a B-Merci Tesla motoros változatait az USA-ban és Európában is, mi több, a Daimlernak 4,3 százalékos részvényplakettje is van az elektromos autókat gyártó tengerentúli vállalatban.

mb 02

Az elektromos B-osztályú Mercedes egy 100 kW-os, 134 lóerős villanymotorral érkezik, amellyel az a utó 10 másodperc alatt gyorsl 100 km/órára, végsebessége pedig 160 km/órában korlátozott.

Hatótávolsága ugyanakkor elmarad a Tesla 400 kilométer körüli értékétől, a B-osztály 200 kilométert képes nagyjából megtenni egy feltöltéssel, ami nagyjából megegyezik az általunk is tesztelt Nissan Leaf adataival.


A Mercedes lepaktál a Teslával?
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon