Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/10379-az-oetezer-loers-auto.html

Az ötezer lóerős autó

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. november 11.
keresés



Az ötezer lóerős autó
2013. november 07. 14:30 - B. K.

Valószínűleg kevés helyen lenne értelme egy ilyen, a valóságtól elrugaszkodott gépcsodát egyáltalán bemutatni, hiszen a legtöbben egy kézlegyintéssel elintéznék. Dubaiban persze komolyan veszik az ilyesmit is…

d16 01

A V16-os, kerek 5000 lóerős teljesítményű autó ugyanis valószínűleg nem csak közúton, hanem versenypályán sem igen használható. Az 1,8 másodperces gyorsulás (vagy inkább katapult) egészen megdöbbentő, az 560 km/órás végsebesség pedig végképp, valószínűtlennek tűnik, hogy a valóságban képes legyen ezt megfutni a brutális hipersportautó.

Hiába ugyanis az áramvonalas test és a méretes légterelők, ilyen sebességnél jó eséllyel már a levegőbe emelkedne az autó, s maguk a tervezők is úgy vélik, hogy a Devel Sixteen egyszerűen túlságosan extrém ahhoz, hogy a valóságban is használható legyen.



Joggal vetődik fel a kérdés, hogy akkor mi a szösznek kellett egyáltalán legyártani ezt az egy példányt is, de itt utalnék vissza arra az apróságra, hogy az autót a Dubai Nemzetközi Motor Show keretén mutatták be, márpedig a Föld azon fertályán vaskos pénztárcákhoz vezethet az út egy-egy ilyen tanulmánnyal…


Az ötezer lóerős autó
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon