Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/8852-kinos-raszallt-a-kinai-sajto-a-vw-ra.html

Kínos: rászállt a kínai sajtó a VW-ra

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. április 2.
keresés



Kínos: rászállt a kínai sajtó a VW-ra
2013. március 29. 09:22 - B. K.

vwkinaNem érezheti magát túlságosan jól a bőrében a VW konszern, amely eddig csak mint az autóeladás aranybányájaként tekintett Kínára.

Mostanában ugyanis egyre több borsot törnek az orra alá a derék kínai sajtómunkások, ami nem csak a megjelent írások miatt lehet kellemetlen, hanem annak tudatában is, hogy a helyi sajtó felett azért állam bácsi bábáskodik. Márpedig ha a helyi hatalom eltűri a támadásokat, annak oka van.

A China Central Television (CCTV) ebben a hónapban korábban minőségi problémákra panaszkodó Volkswagen-tulajdonosokat megszólaltató adást tűzött műsorra. Egy héttel később a Volkswagen "megszégyenülten" volt kénytelen visszahívni 384 ezer 181 Golf, Magotan, Safitar és Audi A3 modellt, amelyeknél az állami minőségellenőrzési hivatal szerint a hibás sebességváltó gyorsulási problémákat okozott. A Volkswagen magára vállalta a csere és a szoftverfrissítés költségét, közleményében azonban rámutatott, hogy a problémából eddig semmiféle komoly kár nem származott.

A China Daily ezt követően március 26-án arról cikkezett, hogy rákkeltő anyagokat találtak külföldi luxusmárkájú autókban. A vizsgálat a Volkswagen, a Mercedes és a BMW kínai tevékenységére összpontosított. A China Daily megfogalmazása szerint „az autógyárak fel lesznek szólítva bűnös cselekedetük helyrehozására".
(MTI)


Kínos: rászállt a kínai sajtó a VW-ra
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -