Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/8861-hiaba-olcso-itthon-nem-men-a-foeldgazhajtas.html

Hiába olcsó, itthon nem menő a földgázhajtás

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. április 2.
keresés



Hiába olcsó, itthon nem menő a földgázhajtás
2013. március 29. 13:53 - B. K.

cngSzeretne harmadáron autózni? Van rá mód, csak sűrített földgáz, meg elegendő kút kellene...

Lassan terjed Magyarországon a sűrített földgáz üzemanyag, noha a sűrített földgázzal (CNG) üzemeltetett autók a benzinesekhez mérten harmadannyiért, 10 forintért tesznek meg egy kilométert - mondta a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) elnöke sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.

Jelenleg Magyarországon csak három nyilvános CNG-kút működik, és az évtized végére jó ha lesz belőlük száz - tette hozzá Domanovszky Henrik. Annak ellenére, hogy egy ilyen kút megépítése - a kapacitásától függően - 50-100 millió forintba kerül, jelenleg Ausztriában 200, Bulgáriában 100, Ukrajnában 300 működik belőlük. Erről Szabó Csaba, az Európa-szerte több ilyen kutat üzemeltető GDF Suez üzletfejlesztési vezetője beszélt a tájékoztatón.

A CNG előnye az, hogy a kibocsátott káros anyag jóval kisebb, mint a hagyományos üzemanyagok használatakor, ezért elterjedését támogatja az EU is.
(MTI)

A CNG 200 bárra sűrített metán üzemanyag. A gyakorlatban bárhol építhető ilyen töltőállomás, ahol van földgázvezeték a közelben. Csak egy kútfej és egy kompresszor kell hozzá. A kútfej azonban speciális a nagy nyomás miatt, a kompresszor ára pedig 150 ezer dollárról indul. Üzemanyagként használható biogáz is, például egy vízmű járműveibe tankolnak már szennyvíziszapból előállított biogázt is.


Hiába olcsó, itthon nem menő a földgázhajtás
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -