Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9057-maris-futamot-nyert-a-dizel-mazda6.html

Máris futamot nyert a dízel Mazda6

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. április 26.
keresés



Máris futamot nyert a dízel Mazda6
2013. április 24. 12:28 - Pál a postoló

Kíváncsi lennélk, hányan nevettek nagyot, amikor pár hónappal ezelőtt arról írtunk, hogy a Mazda egy Skyactiv dízel 6-os szedánnal indul az amerikai Grand AM versenysorozatban. Akkor még azért számított nagy attrakciónak, mert a mezőny egyetlen gázolajat nyelő tagja volt, mostantól viszont azért is, mert a széria történetének első dízeles győzelmét is elkönyvelhette magának az autó, illetve két pilótája, Joel Miller és Andrew Carbonell. A Mazda6 Skyactiv D az atlantai Rolex Grand-AM futamán bizonyított, amely mindössze a negyedik nyilvános szereplése volt az autónak.

m6skyadwin

A Mazdánál különösen büszkék a győzelemre, hiszen a versenyautó motorjában található alkatrészek fele az utcai változatból származik, ami a „civil” vásárlók szemében azért elég komoly fegyvertény lehet. A versenygép megépítésével megbízott SpeedSource Engineering mérnökei lepődtek meg legjobban, amikor a negyedik futam után a dobogó tetején találták a kocsit, hiszen egy ilyen új modell esetében általában egy évet szánnak a tesztelésre, illetve finomhangolásra és csak ez után várnak el komolyabb eredményeket az immár tökéletes autótól. Ehhez képest a Mazda6 gyakorlatilag kicsomagolása után egyből a csúcsra tört, ami ebben a műfajban ritka. Ezek után nem csoda, hogy az egész csapat tűkön ülve várja a következő futamot.


Máris futamot nyert a dízel Mazda6
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -