Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9067-tovabb-hizik-a-fiat-500.html

Tovább hízik a Fiat 500

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. április 30.
keresés



Tovább hízik a Fiat 500
2013. április 25. 10:38 - Pál a postoló

Tudom, hülye trend, de jobb lesz beletörődni, hogy manapság a motortérben a downsizing, míg a kasznit illetően a hízókúra a menő. Ezzel egészen addig nincs is baj, amíg egy BMW nem kap háromhengeres motort, vagy egy Mini nem nő nagyobbra egy Opel Astránál, de úgy tűnik, a formatervezők nem bírnak magukkal. A Fiatnál legalábbis biztosan nem, mert a „kis” 500-as pár nappal ezelőtt kiszivárgott legújabb változatáról készült kémfotóról egy borzasztó esetlen egyterű néz vissza ránk.

fiat500xl

Nagyon sajnálom, hogy pont az egyébként szupercuki 500-ast trollkodták szét az olaszok, hiszen ez a szerencsétlenség még az 500L-nél is 20 centiméterrel hosszabb, pedig utóbbi sem egy formatervezői bravúr. Ráadásul üvölt róla, hogy csak a második ajtó mögé toldottak be némi lemez és üvegfelületet, így optikailag a tető- és az övvonal is olyan szerencsétlenül törik meg, mintha egy hátra ültetett szumóbirkózó súlya alatt megrogyott volna az egész karosszéria. Az 500XL-en az sem segít, hogy hétüléses kivitelben is gyártanák és 100 literrel nagyobb csomagteret kínál mint az 500L.

Szó sincs róla, hogy korábban ne készültek volna elvetemült átiratok a legendás 500-asból, de abban szerintem egyetértünk, hogy az XL-nél még az ajtó nélküli, rattan üléses, tető helyett lakodalmas sátorral fedett 500 Jolly is kellemesebb látvány lehetett annak idején.


Tovább hízik a Fiat 500
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -