Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9069-leszerepelt-a-toeresteszten-a-mercedes-citan.html

Leszerepelt a törésteszten a Mercedes Citan

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. április 30.
keresés



Leszerepelt a törésteszten a Mercedes Citan
2013. április 25. 12:19 - Pál a postoló

Szörnyű fejvakarás minősített esete forog most fenn a Mercedesnél, miután kiderült, hogy az ADAC Euro-NCAP töréstesztjein mindössze 3 csillagot kapott a Renault Kangoo alapjaira épülő Citan kisáruszállítójuk. Olyan eredmény ez, amely a német márka számára még akkor is vállalhatatlan, ha egyébként utoljára a Vianóval képviseltették magukat ebben a szegmensben.

mbcitan3cs

A Citan gyenge szereplése főleg azért érdekes, mert bár a Mercedes minden eddiginél biztonságosabb autóként harangozta be a modellt, már a Kangoo 2008-as csapnivaló töréstesztje után arra kellett volna koncentrálniuk, hogy lehetőségeikhez mérten orvosolják az alapkonstrukció hibáit. Mivel ez nem történt meg, a siralmas teszteredmények egyszerre jelentenek csapást a Mercedes és áldást a Renault és a Dacia (Dokker) számára, hiszen míg a németek számára az egész úgy csapódik le, hogy a Citan „csak” annyit tud mint egy Dacia, addig a románok és a franciák épp azzal büszkélkedhetnek, hogy autóik simán hozzák a Mercedesek színvonalát.

Az Euro NCAP az autókat három biztonsági teszt alapján értékeli: frontális ütközés, oldal ütközés fallal és oszloppal és gyalogossal való ütközés.

A teszteredmények alapján a szervezet jelentést készít, ezután pedig minden autóhoz megfelelő biztonsági pontozást rendel.


Leszerepelt a törésteszten a Mercedes Citan
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -