Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9071-felpiszkalt-lodarazs-renault-twizy-rs-f1.html

Felpiszkált lódarázs: Renault Twizy RS F1

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. április 30.
keresés



Felpiszkált lódarázs: Renault Twizy RS F1
2013. április 26. 08:10 - B. K.

A Renault Sport épít remek kis játékszereket, igazából bármelyik RS modellt ide lehetne sorolni, kezdve az apró Twingotól a brutális Meganig.  Ezek a bárki számára elérhető járgányok azonban nem elégítik ki az RS benzingőzös csapatának szenvedélyét, így megépítették maguknak a Twizy F1-et.

rstwizy 01

A Renault Forma1-es autóira hajazó látványelemekkel teljesen eltorzították a Twizy-t, ami így úgy néz ki, mint önmaga torz, s emiatt szemmel láthatóan mindenkire mérges, agresszív karikatúrája, vagy mint egy felbosszantott lódarázs.

Ennek megfelelően is viselkedik, hiszen a Renault Sport ráérős mérnökei addig ügyeskedtek, míg beleerőszakolták a szűk karosszériába az F1-es autók KERS-rendszerét, amely ugyanúgy működik a Twizy-ben, mint a formautókban. Azaz meghatározott ideig – ez esetben 13 másodpercen keresztül – ad némi plusz lóerőt -, az eredeti 17 helyett 97 pacival gazdálkodhat az őrült Twizy őrült pilótája.

rstwizy 02

Mivel a jármű alapjaihoz nem nyúltak, ezért a mérnökök korlátozták a végsebességet, 68 km/órában, a gyorsulása azonban pokoli lehet, kár, hogy éppen erre vonatkozóan nem adtak ki adatokat az RS-től. Mindössze annyit árultak el, hogy, utcai autóik közül egyedül a Megane RS lehet ellenfele…

A felpiszkált lódarázs nem kerül forgalomba, a Renault ugyanakkor bízik benne, hogy a jelenleg – kivéve a Ferrarit és McLarent – csak az F1-ben használt KERS technológia a közeljövőben megjelenhet az utcai modellekben is. 

 
 

  


A Renault Sport valaha volt legerősebb, utcai használatra is engedélyezett modellje éppen a Twizy házi ellenfeleként felhozott Mégane Renault Sport 256 Trophy, amelyet egy kétliteres, 256 lóerős, 360 Nm-es, turbós benzines repít. 


Felpiszkált lódarázs: Renault Twizy RS F1
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -