Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9076-mar-ver-az-ssc-tuatara-szive.html

Már ver az SSC Tuatara szíve

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. április 28.
keresés



Már ver az SSC Tuatara szíve
2013. április 26. 10:23 - Pál a postoló

Két éve zajlik az SSC Tuatara fejlesztése, de a gyáriak még csak most jutottak el odáig, hogy megmérjék és közzé is merjék tenni az autó ikerturbós V8-asának teljesítmény-adatait. Tessék kapaszkodni, mert négyjegyű szám következik: 1350 lóerő, ami mellé 1730 newtonméteres nyomaték társul, tehát szerintem megegyezhetünk abban, hogy a Tuatara pokoli erősnek ígérkezik.

ssctuatara 2

És ezek még nem is a végleges adatok, hiszen a Shelby állítása szerint bőven vannak még tartalékai a 6,9 literes blokknak, amelyet könnyedén 1700 lóerő fölé is húzhatnak majd a tunerek. Ennek ellenére a sorozatgyártásba kerülő modellt nem hegyezik ki ennyire, megelégszenek akkora teljesítménnyel, amivel körberöhögik a Bugatti Veyront és annyi. A nyers erő azonban mit sem ér, ha nem sikerül hatékonyan és legfőképp biztonságosan átvinni a talajra, ám a Tuatara hajtásláncának többi darabjáról egyelőre nem árultak el részleteket az építők és a végsebessége is ismeretlen.

 
 



A tuatara egy Új-Zélandon őshonos, tarajos hátú hüllő. A maori mitológiában ezek az állatok Whiro, a halál és a természeti katasztrófák istenének hírnökei.

Ez az egyetlen gyíkféle, amelyet a maori nőknek nem tanácsos kézbe venniük, elfogyasztaniuk pedig egyenesen tilos.

 

   


Már ver az SSC Tuatara szíve
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -