Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9077-sajnaljuk-vagy-sem-hozzank-nem-jut-el-a-nissan-olcso-szedanja.html

Sajnáljuk, vagy sem? Hozzánk nem jut el a Nissan olcsó szedánja.

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. április 28.
keresés



Sajnáljuk, vagy sem? Hozzánk nem jut el a Nissan olcsó szedánja.
2013. április 26. 12:21 - B. K.

Valljuk be, furcsán mutatna a Nissan európai modelpalettáján a Versa S Sedan, a japánok Európában jó ideje nem próbálkoznak már ilyen modellekkel, a nálunk forgalmazott modellek egészen más stílust képviselnek.

nversa 01

Az USA-ban azonban más a helyzet, és a 2014-es modellnél komoly változásként tartják számon a mifelénk már alapnak minősülő újdonságokat, mint a jobb anyagból készült belsőtér vagy éppen a 60/40 arányban lehajtható hátsó ülések.

Azért az amerikai piac is egyre igényesebb, igaz, ott még simán újdonság a mifelénk már régi trükknek számító fekete fényű B-oszlop, a 16-os könnyűfém keréktárcsák, vagy éppen a kis gördülési ellenállású gumiabroncsok.

nversa 02

A Versa továbbra is egy négyhengeres, 1,6-os, 109 lóerős motorral lesz kapható, természetesen elsősorban automata váltóval, de rendelhető hozzá manuális sebességváltó is. Utóbbinál is komolyabb érv lenne a hazai forgalmazás mellett az ár, persze feltéve, ha az amerikai árnak megfelelő összegért lehetne megkapni a modellt. A manuális váltós változat 3 millió forintnak megfelelő dollárba kerül, a CVT váltós kivitel 3,5-től indul, de a legdrágább változat is elvihető 4,3 millió forintnak megfelelő dollárért.

 
 

       


Az eredetileg az európai piacra bevezetni nem kívánt Nissan Tiida-val a japánok 2007 tavaszától próbálkoztak Magyarországon. A bőséges helyet kínáló, de európai szemmel nézve „öszvéres” formaterv nem vált be, arról nem is beszélve, hogy éppen abban az évben tört ki a gazdasági válság, ami nemes egyszerűséggel tarkón lőtte a hazai autópiacot. A Tiida így inkább egy múló emlék maradt, olyannyira, hogy észrevétlenül gyorsan kopott ki a hazai kínálatból.


Sajnáljuk, vagy sem? Hozzánk nem jut el a Nissan olcsó szedánja.
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -