Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9547-akkor-is-a-golf-a-kiraly.html

Akkor is a Golf a király

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. június 21.
keresés



Akkor is a Golf a király
2013. június 17. 07:37 - B. K.

Harminc millió darab: ez még érvénytelen egy forintosból is tekintélyes mennyiség lenne, VW Golfból pedig egyenesen rengeteg, az ellendrukkerek szerint túlságosan sok is. 

Hiába a folyamatos trónkövetelés, a Golf-kategória névadójának pozíciója megingathatatlannak tűnik, olyannyira, hogy riválisai sem titkolják rendszerint, hogy modelljüket az éppen aktuális Golfhoz mérik. 

vwgolf

A 30 milliomodik Golfot a wolfsburgi üzemben állítják ki, amely a jubileum alkalmából szombaton megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. A világ legnagyobb autógyáraként számon tartott Alsó-Szászország tartományi városban a nyitott kapuk napján több mint százezren látogatták meg az üzemet, a népünnepélyen 20 ezer sültkolbász és 4 tonna sült krumpli fogyott. 

Érzékenyebb gyomrú VW-ellendrukkereknek: ahhoz, hogy méltán megünnepeljék a Golfot, és stílusosan 30 millió darab kolbász fogyjon el, sokkal hosszabb bulit kellett volna csapni: napi 20 ezer kolbásszal számolva nagyjából négy évig kellene tömni magunkba a finomságot…

A Volkswgaen Golf 1974-ben debütált, és azóta csak egyszer nem volt az év legkelendőbb autója Németországban. 1980-ban a Daimlernek sikerült elhódítania tőle az első helyet a Mercedes W123-as modellel, az E-osztály előfutárával. A Golf messze megelőzi a Volkswagen korábbi "házi" csúcstartóját, a Bogár modellt, amelyből 1938-tól 2003-ig 21,5 millió darab készült. A Golf új, hetedik generációs modelljét tavaly szeptemberben mutatták be.


Akkor is a Golf a király
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Hirdetés
Alkupon: jó alku - sok kupon