Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9571-elektromos-focus-europanak.html

Elektromos Focus Európának

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. június 22.
keresés



Elektromos Focus Európának
2013. június 19. 07:09 - B. K.

A németországi Saarlouisban legördült a szerelőszalagról az első Focus Electric, a Ford legelső, európai gyártású elektromos járműve, amelyet hamarosan követ a C-MAX Energi plug-in hibrid és a Mondeo Hybrid. 

fordfocuse

A Focus Electric 145 lóerős hajtásláncában egy modern elektromotor és egy lítium-ion akkumulátor található; az autó végsebessége 135 km/óra. Minden Focus Electric modellben beépített, 6,6 kW-os fedélzeti töltőberendezés található, amelyen keresztül – egy 32 amperes áramforrásról – 2-3 óra alatt úgy tölthető fel az akkumulátor, hogy az autó hatótávolsága elérheti a 100 kilométert. A Focus Electric teljes feltöltése 3-4 órát vesz igénybe; ilyenkor a hatótávolság 162 kilométer. 

A fékezéskor egyébként kárba vesző energiát is képes megmenteni a Focus, annak 95 százalékát visszatáplálja a rendszerbe, értékes plusz megtehető kilométereket gyűjtve.

A Focus Electric gyártása 2011 decembere óta folyik Észak-Amerikában, az európai vásárlók ez év júliusától juthatnak hozzá a Saarlouisban készített Focus Electric modellekhez.

 


Elektromos Focus Európának
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Hirdetés
Alkupon: jó alku - sok kupon