Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9598-egyeduel-parkol-a-volvo-v40.html

Egyedül parkol a Volvo V40

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. június 24.
keresés



Egyedül parkol a Volvo V40
2013. június 21. 08:38 - Pál a postoló

Na és akkor mi van? Ezer éve árulnak ilyen autókat, nem? Nálunk is volt már egy pár Focus, ami tízből nyolcszor 5 centis hibahatáron belül produkált tökéletes párhuzamos parkolást. Hogy mitől forradalmi mégis a Volvo újítása? Hát attól, hogy a kísérleti rendszerrel szerelt V40-es merőlegesen is be tud állni tulajdonképpen bárhova, ráadásul a parkolóban nyüzsgő többi járműre, gyalogosra, sündisznóra is tekintettel van, hiszen a Nissan 360 fokos panoráma-kameráihoz hasonló cucc mindent lát.

autoparkv40

Ennél is hajmeresztőbb azonban a teljesen automata parkolást lehetővé tevő, egyelőre még abszolút kísérleti stádiumban lévő rendszer, amelynek lényege, hogy a bevásárlóközpont parkolójának szélén megállva és az autóból kiszállva mobiltelefonunkról adhatjuk ki Volvónknak a parancsot: Eriggy, oszt' keress magadnak egy helyet! És lőn, a radarral, GPS-szel, illetve kamerákkal felszerelt kocsi megkeresi a legközelebbi szabad parkolóhelyet, aztán ott vár, amíg nem hívjuk.

Egyetlen baj van csupán, egyelőre az egész projekt annyira béta fázisban van, hogy még megközelítőleg se lehet tudni, mikor szivárog át az ígéretesnek tűnő fejlesztés a sorozatgyártású modellekbe.


Egyedül parkol a Volvo V40
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Hirdetés
Alkupon: jó alku - sok kupon