Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9742-baj-lesz-korlatozna-az-autovasarlast-kina.html

Baj lesz: korlátozná az autóvásárlást Kína

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. július 18.
keresés



Baj lesz: korlátozná az autóvásárlást Kína
2013. július 11. 09:01 - B. K.

Ennyit az előrejelzésekről: Kínában az újautó eladások fütyülnek a kissé gyengélkedő gazdaságra, és nemhogy csökken, de nő az újató-eladások üteme. Persze a gazdasági gyengélkedés nem azt jelenti, mint nálunk, hanem csupán annyit, hogy kétszámjegyű helyett jelenleg mondjuk 9 százalékos a bővülés. 

kinapiackorl

Az autópiac azonban ragaszkodik a dupla számokhoz: az első félévben több autót adtak el Kínában, mint amennyien Magyarországon lakunk. A 10,8 millió jármű döntő többsége (8,7 millió) személyautó volt, mindez pedig azt jelenti, hogy 12,3 százalékkal többen jutottak hozzá vágyott négykerekűjükhöz, mint egy évvel korábban. 

Az iszonyatos bővülést képtelen követni az infrstruktúra, egyre komolyabb gondot okoznak az elviselhetetlen zsúfoltságú nagyvárosok, a szmogról nem is beszélve. A kormány újabb eszközöket vet be az egyensúly fenntartására: a legendásan drága sanghaji rendszámtáblák helyett egyszerűen korlátoznák az értékesítést a nagyvárosokban. 

A kérdés, hogy ehhez mit szólnak majd a százmilliárdokat beruházó autógyártók: egy ilyen lépés a kínai kormány számításai szerint akár 25 százalékos visszaesést is okozhat. Ez dugába dönheti a legtöbb nagy gyártó terveit, mi több, a kínai piac ilyen mértékű korlátozása alapjaiban változtathatja meg néhány egyébként sem túl acélos lábakon álló európai márka jövőjét. 


Baj lesz: korlátozná az autóvásárlást Kína
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon