Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9957-saab-trollhaettan-ebredese.html

Saab: Trollhättan ébredése

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. október 23.
keresés



Saab: Trollhättan ébredése
2013. augusztus 15. 16:54 - B. K.

Ismét élettel telt meg a svédországi Trollhättanben lévő Saab gyár. Igaz, egyelőre inkább csak a takarítószemélyzetnek van munkája, de szeptember végén már 400 főre duzzad az alkalmazottak száma, és újra készülnek Saabok Svédországban.

ssab93

Elsőként a 9-3-as modell egy frissített változata, pontosabban annak a limuzin változata, a kombi és a kabrió sorsa egyelőre kérdéses. Az ígéretek szerint bár az alapok azonosan lesznek a 2002-től gyártott modellel, de a facelift minden területet érint, így valójában egy új modellről van szó.

A gyártás megindítása egyébként a könnyebb feladat, hiszen a márkakereskedői hálózat 2011-ben összeomlott, a szervizekhez hasonlóan, így az új tulajdonos, a National Electric Vehicles Sweden (NEVS) ez utóbbira koncentrál mostantól. Apropó: a cég a nevével ellentétben egyelőre nem tervezi az elektromos Saab-ok gyártását, a régi új 9-3-as első körben csak egy közelebbről meg nem nevezett turbós-benzines erőforrással lesz elérhető. 


Saab: Trollhättan ébredése
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon