Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/jo-tudni-rola/10375-igy-sporolhatsz-a-koetelezn.html

Így spórolhatsz a kötelezőn

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

A JD Power ismét megmérte az új autókkal kapcsolatos elégedettséget és az alábbi eredmény született. Minél magasabb… https://t.co/2M56xaKTz8

@jennirozsa Még az új motor nincs is bent, mit vizsgálnak ? Ugyan az az autó kb tavaly óta 🤣

@bolyki01 @torda7 cserébe meg kimered rakni az autó oldalára ha meg leesik nem sajnálod. De mondjuk egy új iPhone-al ezt nem csinálnám.

Imagine új autó illatú parfüm

Érkezik GeForce Now-ra a Grand Theft Auto 3, a Vice City és a San Andreas Remastered verziója, továbbá a PC-n szint… https://t.co/QrvVDeN1Se

Reméljük, azért nem fejlődött sokat, mert már javában a GTA 6-on dolgoznak... https://t.co/pfJROrwO7h

RT @ignhungary: Ez talán már érthető. https://t.co/YF9aldjYVL

Ez talán már érthető. https://t.co/YF9aldjYVL

Keresés
2013. november 11.
keresésÍgy spórolhatsz a kötelezőn
2013. november 07. 09:22 - B. K.

kfnov2A biztosítási szezon első hat napjának 98 ezer kalkulációja alapján úgy tűnik, az idei év az autósok többsége számára mégis kedvezőbb kötelező biztosítást hozhat. De nem mindenkinek. A vidéken lakók jártak a legjobban az új biztosítási tarifákkal, ugyanis nekik átlagosan 10-12 százalékos díjcsökkentés lépett érvénybe, szemben a nagyobb vidéki városokkal, ahol csak 1-2 százalékos a csökkenés mértéke – foglalta össze a biztoshely.hu szakértője, Markó Anita az elemzés eredményeit.

Budapest a vesztes 

Az idei szezonnak azonban vannak vesztesei is. A legrosszabbul a budapesti lakosok jártak, ugyanis nekik minimum 10%-kal magasabb lett a biztosítási díjuk. A szakemberek a biztosítási szezon első hat napjának közel százezernyi, ügyfelek által futtatott kalkulációit elemezték ki, és ennek eredményei alapján jutottak a fenti statisztikai eredményekhez. Bár a mostani váltásnak vannak vesztesei is, de az eddigi eredmények alapján úgy tűnik, a többség a nyertesek közé tartozik, tíz ügyfélből ugyanis átlagosan hét talált a korábbi biztosításánál kedvezőbb ajánlatot. Bár a felmérés nem teljesen reprezentatív, a nagyszámú kalkuláció közel reális képet ad az idei kgfb szezonról. 

Négy biztosító viszi az ügyfelek közel felét

Az eddigi kötési statisztikák alapján egyértelműen kirajzolódik az is, hogy négy biztosító viszi el a piac közel felét. A szerződők 15%-ban az Allianz Biztosítót, 11%-ban az Astra Biztosítót, 10 - 10%-ban az Aegon biztosítót és a Posta Biztosítót választják. A piac maradék részén tizenegy másik biztosító osztozkodik. Meglepő az is, hogy a szerződők közel 50 százaléka köt kötelezője mellé casco, vagy lakásbiztosítást, esetleg valamilyen egyéb kötelezős kiegészítő biztosítást. 

Legyünk pontosak az online szerződéskötéskor 

„Aki online számolja ki a díját és köti meg a biztosítását, az nagyon figyeljen oda a pontos adatszolgáltatásra” – hívta fel a figyelmet Markó Anita. A díjszámító rendszerek ugyanis minden esetben a megadott adatok szerint számolnak. Amennyiben akár véletlenül, akár szándékosan helytelen adatokkal kötünk biztosítást, ott lényeges díjeltérések lehetnek a biztosítás kötvényesítésekor, ami miatt sok kellemetlenségünk, esetleg anyagi kárunk is származhat.


Így spórolhatsz a kötelezőn
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon