Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/magazin/10370-ime-a-repuel-auto-szlovakiabol.html

Íme a repülő autó, Szlovákiából

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

A JD Power ismét megmérte az új autókkal kapcsolatos elégedettséget és az alábbi eredmény született. Minél magasabb… https://t.co/2M56xaKTz8

@jennirozsa Még az új motor nincs is bent, mit vizsgálnak ? Ugyan az az autó kb tavaly óta 🤣

@bolyki01 @torda7 cserébe meg kimered rakni az autó oldalára ha meg leesik nem sajnálod. De mondjuk egy új iPhone-al ezt nem csinálnám.

Imagine új autó illatú parfüm

Érkezik GeForce Now-ra a Grand Theft Auto 3, a Vice City és a San Andreas Remastered verziója, továbbá a PC-n szint… https://t.co/QrvVDeN1Se

Reméljük, azért nem fejlődött sokat, mert már javában a GTA 6-on dolgoznak... https://t.co/pfJROrwO7h

RT @ignhungary: Ez talán már érthető. https://t.co/YF9aldjYVL

Ez talán már érthető. https://t.co/YF9aldjYVL

Keresés
2013. november 11.
keresésÍme a repülő autó, Szlovákiából
2013. november 06. 13:55 - B. K.

A repülő autó nemcsak a filmrendezőket, sci-fi írókat ihlette meg, hanem a mérnököket is, az 50-es évektől kezdve számos kísérlet volt a szuperautó megvalósítására. Akadtak köztük egészen életképes konstrukciók is, de egyik sem aratott túl nagy sikert.

ae 01

Az Aeromobilról sem lehet tudni, hogy egy ígéretes, de végül elbukó kísérlet, vagy a jövő járműje-e, mindenestre a szlovákiai alkotók most egy videón demonstrálták a fura szerkezet tudását.

Stefan Klein már több mint húsz éve dolgozik az Aeromobilon, a mostani már a második modell, illetve annak továbbgondolt változata, de állítólag máris készül a 3. generáció is.

A mostani modell már nem csak mint koncepcióautó készült, hanem mint valódi alternatívát jelentő közlekedési eszköz, igaz, egyelőre viszonylag sok kompromisszummal. Az Aeromobil fura kialakítása ellenére alkalmas a közúti közlekedésre, de azért a forgalomban nem lehet könnyű manőverezni a hosszú, kecses testtel.

 
 

       


Ahhoz, hogy a levegőbe röppenjen a jármű, ráadásul elég széles út szükséges, hiszen a szárnyait szétnyitó Aeromobil teljes szélessége több, mint 8 méter. Ehhez képest az 500 kilogrammos önsúly nem sok, ráadásul lehetővé teszi, hogy maximum két utassal is a magasba emelkedjen a jármű.

A meghajtásról egy 100 lóerős Rotex repülőgépmotor gondoskodik, amely hagyományos autóként az első kereket, repülőgép-üzemmódban pedig a jármű hátulján elhelyezett légcsavart hajtja.  


Íme a repülő autó, Szlovákiából
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon