Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/magazin/10466-europara-hajt-a-byd.html

Európára hajt a BYD

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2014. február 5.
keresés



Európára hajt a BYD
2013. november 28. 07:54 - B. K.

Sokáig úgy tűnt, hogy Bulgáriában építi fel üzemét a világ legnagyobb tölthető akkumulátor gyártója, a BYD, amely Európában elektromos buszainak gyártóbázisát keresi. Most nagyon úgy tűnik, a bolgár helyszín kiesett a kosárból, a kínaiak új bázis után néztek, s talán az sem kizárható, hogy mifelénk is körbeszaglásznak kissé.

byd 01

A magyar buszgyártásnak nem tenne rosszat a BYD megtelepedése, amelynek járművei iránt több európai nagyváros érdeklődik, sőt, helyenként már forgalomba is helyezték őket. Az eddigiek során 25 európai nagyvárosban próbálták ki a BYD elektromos buszát, többek között Amszterdamban, Párizsban, Milánóban, Madridban, Koppenhágában és Varsóban. A tesztek eredményeire alapozva az amszterdami Schiphol-reptér 35 darabos buszflottát rendelt, a szintén holland Schiermonnikoog-sziget pedig teljes buszflottáját BYD elektromos buszokra cserélte.

A BYD Co. Ltd a korántsem csak a buszgyártás területén mozog otthonosan, zöld energia, IT és autóipari megoldások csúcstechnológiás szállítója, továbbá a világ legnagyobb tölthető akkumulátorainak gyártója.

byd 02

A vállalat 2003 óta van jelen az autóiparban, azóta növekedése a szektoron belül töretlen. 2008-ban Warrent Buffett 232 millió dollár értékben felvásárolta a cég részvényeinek 9,89 százalékát. Jelenleg a BYD a leggyorsabban növekedő kínai autóipari vállalat. Termékei között teljesen elektromos, illetve vegyes meghajtású (benzin-elektromos) járművek is megtalálhatóak.

A BYD saját fejlesztésű lítium-vasfoszfát akkumulátoraira alapozva kidolgozta a "Zöld Város Megoldást", amelynek célja a városi tömegközlekedés elektromossá tétele, a jelenlegi benzin- és dízelüzemű buszok és taxik elektromos járművekkel való kiváltása. 2012 májusában a BYD és a Daimler AG hivatalosan is bejelentette a teljesen új elektromos autó márka a Denza indulását Kínában.


Európára hajt a BYD
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon