Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/magazin/6169-borura-der-alfacity-2012.html

Borúra derű – AlfaCity 2012

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. április 7.
keresés



Borúra derű – AlfaCity 2012
2012. június 06. 23:42 - Pál a postoló

alfacity2012 11Nem irigylem az alfásokat, a tavalyi kaposújlaki találkozót is majdnem elmosta az eső, erre most a 2012-es év első nagyobb lélegzetű klubrendezvényébe is sikerült belerondítania az időjárásnak, hiszen a Monostori Erődben rendezett AlfaCity ideje alatt is sokat esett és a hepening végére sütött csak ki rendesen a nap. Nettó genyóságnak tartom a természet részéről azt a húzást, hogy szinte vezényszóra, a Komárom táblát elhagyva kezdett szemerkélni az eső és az erőd bejáratához érve már masszívan esett.

Ettől függetlenül a tavalyi, ejtőernyőzéssel egybekötött alfázáshoz hasonlóan az AlfaCity-t is kár lett volna kihagyni, hiszen még a szutyok idő ellenére is közel 500 autóval képviseltette magát az ország egyik legösszetartóbb autós közössége, akik sztoikus nyugalommal sörözgetve, kolbászolva (ez utóbbi piszok jó volt, kár, hogy nem ihattam mellé), vagy autóikba menekülve várták ki a jóidőt. Tessék elhinni, érdekes látvány, ahogy a mezőn ácsorgó autókon ritmusra töröl 40-50 pár ablaktörlő.

alfacity2012 10Persze hamar kiderült, hogy eső ide, vagy oda, ez az egész a klasszikus értelemben vett részvételről szól. Egy olyan társaság, amelynek tagjai barátságos villantással és integetéssel köszöntik egymást az utakon akkor is, ha épp nem a találkozóra igyekeznek, nincs feltétlenül rászorulva arra, hogy az időjárás a kedvében járjon. A fórumon megismert haverokkal esőben is lehet beszélgetni, sőt a 159-es Sportwagon-okat is le lehet kombizni, amitől garantáltan eldurran a tulajdonosok agya. Nem mintha különösebben agresszív emberek lennének, sőt ellenkezőleg. Az egész összeröffenés egy családi pikniket idézett, a látszólag céltalanul lődörgő emberek időről-időre kikötöttek egy-egy érdekesebb autó mellett, hogy őszinte érdeklődéssel, alaposan szemügyre vegyék. Ezzel egészen addig semmi gond nem volt, amíg meg nem találtak engem is, aki ismét a tavalyi kölcsön GTV-vel érkeztem és az általánosságokon túl nem mélyedtem el annyira a modell történetében, hogy válaszolni tudjak minden kérdésre.

 
 



De mint ahogy azt már említettem, ez a szombat nem erről szólt, hanem arról, hogy az Alfa Romeók megszállottjai összegyűltek, hogy együtt legyenek, mert együtt lenni jó. Azért én nagyon drukkolok a szervezőknek, hogy a következő nagyobb szabású alfás eseményt már rekkenő hőségben, de legalábbis egy napsütéses őszi napon tarthassák, mert ezek után igazán megérdemlik.



                                                     


Borúra derű – AlfaCity 2012
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -