Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/magazin/9073-elarverezik-a-magyar-autoipar-matuzsalemet.html

Elárverezik a magyar autóipar matuzsálemét

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. április 30.
keresés



Elárverezik a magyar autóipar matuzsálemét
2013. április 26. 08:36 - B. K.

Elárverezik a mezőkövesdi Remy Automotive gyárának berendezéseit, a járműipar egyik vezető indítómotor- és generátorgyártó cégének számító mezőkövesdi társaságot a német Robert Bosch még 1928-ban kereskedelmi, vevőszolgálati és javítóműhelyként alapította.

remy

A vagyontárgyak árverezését lebonyolító Intergavel aukciószervező az MTI-t csütörtökön arról tájékoztatta, hogy tavaly decemberben fejeződött be a termelés a mezőkövesdi gyárban, akkor bocsátották el az utolsó dolgozókat. Most a megmaradt eszközöket is elárverezik, mintegy 600 tétel kerül kalapács alá.

Ezek között szerepelnek forgácsoló eszközök, fémmegmunkáló célgépek, CNC-eszterga, de olyan szerszámok is, amelyek a háztartásban is használhatók. A legolcsóbb egy 10 eurós bútor, a legdrágább egy 20 ezer euró - mintegy hatmillió forint - értékű szikraforgácsoló gép. Az összérték a 300-400 ezer eurót is elérheti. Az árverés április 25-én, csütörtökön kezdődött, a többfordulós licit május 14-én zárul.

A német Robert Bosch által 1928-ban alapított gyár háborús jóvátételként a Szovjetunió tulajdonába került 1945-ben, majd 1952-ben, immár magyar tulajdonként Autovill néven jelent meg a piacon. Az amerikai Remy 1995-ben vásárolta meg, akkor kezdték meg az indítómotorok gyártását itt.
(MTI) 


Elárverezik a magyar autóipar matuzsálemét
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -