Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/magazin/9078-toebbszazmillios-karorat-ihletett-a-la-ferrari.html

(Több)százmilliós karórát ihletett a La Ferrari

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. április 30.
keresés



(Több)százmilliós karórát ihletett a La Ferrari
2013. április 26. 13:08 - Pál a postoló

Tiszta sor, hogy a fotósokat, videósokat, kaszkadőröket és arab sejkeket megihleti egy olyan csudálatos autó, mint amilyen a La Ferrari. Az órások viszont ritkán izgulnak rá egy kocsira úgy, ahogy most a Hublot, de az effajta árukapcsolás általában működőképes modellnek bizonyul, így valószínűleg a La Ferrari inspirálta MP-05 is nagy siker lesz. A tourbillon szerkezetes karóra rettenetesen bonyolult műtárgy és a Hublot elvileg a La Ferrari fejlesztésével egy időben tervezte és építette meg a prototípusát.

hmp05 1

637 mozgó alkatrészével a gyártó eddigi legbonyolultabb szerkezete, a felhúzásához pedig külön célszerszámra van szükség. Ezt szerencsére nem kell túl gyakran elővenni, hiszen az MP-05 egy felhúzással 50 napig „elketyeg”, a hátralévő üzemidőt pedig a bal felső számlapon követheti nyomon az óra gazdája. Árát nem hozták nyilvánosságra, de tekintettel arra, hogy a Hublot csak 100 000 000, azaz százmillió forintnál olcsóbb karóráinak árát köti a mezei vásárló orrára, könnyen elképzelhető, hogy a csaszi annyiba kerül mint a La Ferrari.

 
 



A tourbillon (forgószél) egy az óragyártásban használt bonyolult mechanika, mellyel az órásmesterek a Föld tömegvonzásából eredő pontatlanságokat próbálták kiküszöbölni. Központi eleme egy kakaós csigára emlékeztető, oszcilláló mozgást végző hajszálrugó.

A karórák elterjedésével jelentősége csökkent, de a legnagyobb gyártók még most is beépítik csúcsmodelljeikbe, ezzel is növelve azok presztízsét és értékét.

 


(Több)százmilliós karórát ihletett a La Ferrari
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -