Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/sajtokozlemenyek/9058-meg-mindig-az-olcso-gumira-izgul-a-magyar.html

Még mindig az olcsó gumira izgul a magyar

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

RT @FerraristaHu: 🚨 Egyes olasz információk szerint a Scuderia Ferrari az új hátsószárnyon kívűl nem hozott frissítéseket Silverstone-ban.…

🚨 Egyes olasz információk szerint a Scuderia Ferrari az új hátsószárnyon kívűl nem hozott frissítéseket Silverstone… https://t.co/xCkSgZw0pg

Felrobbant a cukiságmérő Rácz Jenő és Kamilla baba új videójától - ezt látnod kell! https://t.co/P9ddFNnfzu

@turbosdanny A kép bal oldalán pedig a múzeum utolsó szériás (1983) 504 Coupé V6-ja. Más a műszerfal, mint addig és… https://t.co/2AviiciPYi

@eszter_barany ott egy kicsit rezeg a léc, az autó kellhet munkába járni, kölköt hurcolni (főleg falu-város között,… https://t.co/GGr4cYKPGU

Megnéztem egy új epizódot a The Good Doctor c. sorozatból (S02 | E14) https://t.co/GNabKYlmVI #tvtime https://t.co/oo9t12PYPC

Keresés
2013. június 2.
keresésMég mindig az olcsó gumira izgul a magyar
2013. április 24. 12:58 - Autostat hírszerkesztő

Mindig csak a pénz, pedig ha valamin, akkor gumin nem lenne szabad spórolni, elvégre sokkal nagyobb ciki, ha nem tudunk megállni, mintha az elindulással akadnak problémák.

gumikorkepVégre itt az igazi tavasz, ami a jó idő mellett meghozta a nyári gumiszezont is. Az Árukereső.hu piacvezető árösszehasonlító oldal elemzése szerint a nyári gumi vásárlásnál - az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően-  továbbra is az ár a meghatározó tényező. A vásárlók több mint háromnegyede a legolcsóbb árkategóriában szeretne gumit venni. Sokan nem tudják viszont, hogy a jó gumival üzemanyagot is meg lehet takarítani!

Az ár alapján döntünk

Az Árukereső.hu elemzői a portál havi 2,4 millió felhasználójának vásárlási folyamatát vizsgálva azt állapították meg, hogy 76 százalékuk továbbra is a legolcsóbb árkategóriában, azaz 21.000 forint alatt szeretne gumiabroncshoz jutni. Ebben a termékkategóriában határozottan az árérzékenység a meghatározó vásárlói magatartás, kevesen hűek hosszútávon egy-egy konkrét márkához.

Az ár dominanciája elárulja a fogyasztók vásárlási viselkedését is: a vásárlók több mint a fele úgy kezdi meg a keresgélést az Árukereső.hu immáron 24 000 nyári gumi ajánlata között, hogy nincs konkrét elképzelése arról, milyen márkájú abroncsot szeretne.

Mégis számít a márka?

A felhasználók egy adott árkategórián belül található, azonos termékjellemzőkkel bíró, ám különféle gyártók abroncsai közül, nagy valószínűséggel a márkásat részesítik előnyben. Ezt támasztja alá az a tény, hogy az Árukereső képzeletbeli népszerűségi dobogóján három ismert és elismert márka áll, sorrendben az első a Continental, a második a Hankook, a harmadik helyezett pedig a Michelin.

A hazai autósok körében szélesség tekintetében a három legkeresettebb a 195 miliméteres (20%), a 205 miliméteres (18%) és a 185 miliméteres (14%) abroncsok. Idén is a 15 colos átmérőjű gumi a favorit, (tavalyi 50 százalékkal szemben a vevők 31 százaléka választotta ezt idén), és átlagosan tíz emberből kettő választ 16, illetve 14 colos autógumit.

Kicsit kopott vagy már balesetveszélyes?

A hazai előírások értelmében csak olyan gumiabroncsot szabad használni személygépkocsin, amely esetében a mintázat mélysége a futófelület teljes kerületén eléri legalább az 1,6 mm-t. Ez a szám teherautók esetében 3 mm.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy honnan tudhatja az ember, hogy milyen mértékű kopás jelent balesetveszélyt. Az abroncs mintázatának árkaiban ún. kopásjelzők találhatók, melyek magassága megegyezik az előírttal, tehát az 1,6 és 3 miliméterrel. Ezeket kis háromszög alakú nyilakkal jelzik az abroncson. Amikor a gumi annyira elhasználódott, hogy valamelyik jelző egy szintbe kerül a futófelület bordáival, eljött az ideje a cserének. A balesetveszély elkerülése végett érdemes időt szánni a rendszeres ellenőrzésre, mivel az elkopott gumiabroncs hatására megnövekedik a fékút és fokozottan nő a vízen futás veszélye.

Amennyiben az abroncsmintázat kopása csak egy-két helyen figyelhető meg, úgy annak oka lehet bizonyos alkatrészek elhasználódása, a kerékösszetartás rossz beállítása, a nem megfelelő futómű beállítás, valamint a túl nagy, illetve túl kis nyomás a kerekekben. Ha ilyet észlel, forduljon szakemberhez, mert a rendhagyó kopás amellett, hogy csökkenti a futófelület élettartamát, negatív hatással van az üzemanyag fogyasztásra is.


 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -
Hirdetés