Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/statisztikak/10366-eledezik-az-autopiac-idehaza.html

Éledezik az autópiac idehaza

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

A JD Power ismét megmérte az új autókkal kapcsolatos elégedettséget és az alábbi eredmény született. Minél magasabb… https://t.co/2M56xaKTz8

@jennirozsa Még az új motor nincs is bent, mit vizsgálnak ? Ugyan az az autó kb tavaly óta 🤣

@bolyki01 @torda7 cserébe meg kimered rakni az autó oldalára ha meg leesik nem sajnálod. De mondjuk egy új iPhone-al ezt nem csinálnám.

Imagine új autó illatú parfüm

Érkezik GeForce Now-ra a Grand Theft Auto 3, a Vice City és a San Andreas Remastered verziója, továbbá a PC-n szint… https://t.co/QrvVDeN1Se

Reméljük, azért nem fejlődött sokat, mert már javában a GTA 6-on dolgoznak... https://t.co/pfJROrwO7h

RT @ignhungary: Ez talán már érthető. https://t.co/YF9aldjYVL

Ez talán már érthető. https://t.co/YF9aldjYVL

Keresés
2014. február 5.
keresésÉledezik az autópiac idehaza
2013. november 05. 10:56 - B. K.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a DataHouse autópiaci adatszolgáltató adataira hivatkozva közölte: az év első tíz hónapjában 46 174 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, 6,5 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

Az év eleji jelentős visszaesés pozitív irányba fordult márciusban, és ez a folyamat folytatódott, így október végére a piac már 6,5 százalékos pluszban van. A trend azt mutatja, hogy az előre jelzett 10 százalékos éves növekedési ütem megvalósul - mutat rá az MGE.

oe 01

Az egyesület szerint az októberi hónap kiugró eredménye továbbra is főleg a vállalati eladásoknak köszönhető, de egyes kedvező finanszírozási termékek megjelenése és a gazdasági kilátásokban a makrogazdasági folyamatok iránya nagyon kis mértékben, de megmozdítani látszik a magánpiacot is. Ugyanakkor az MGE továbbra is azt gondolja, hogy a szakma szolgáltatási színvonalának megmaradásához ez az értékesítési volumen nem elegendő.  

Októberben 955 új kis haszonjárművet helyeztek forgalomba, ami 13 százalékkal több a 2012 októberinél. Az év első tíz hónapjában 8419 új kis haszonjármű állt forgalomba, ami 5,6 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest. Az egyesület nem számít jelentős előrelépésre 2013-ban. Az értékesítés csökkenése egészen augusztusig folytatódott, amikor kismértékű növekedést mutattak ki, és ez folytatódott szeptemberben, majd októberben is. Véleményük szerint ez a beruházásokat támogató kedvezőbb finanszírozási termékeknek és némi gazdasági élénkülésnek köszönhető. A kis haszonjárművek esetében havi 1000-1200 darab lenne az a minimum, amely a szakma minőségi színvonalát fenn tudná tartani.  

oe 02

Októberben a forgalomba helyezett 523 új nagy haszonjármű 75,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az első tíz hónapban 3520 nagy haszonjármű került forgalomba, ami 0,4 százalékos növekedés 2012 azonos időszakához képest. Az októberi kiemelkedő, 75,5 százalékos növekedés fő oka az egyesület szerint, hogy 2014-ről az EURO6 átállás miatt előrehozott rendelések vannak, amelyek átadása felpörgött. Az MGE hasonló tendenciát vár az év hátralévő két hónapjában, azonban úgy véli, hogy az idén év végi növekedés árát a 2014. évi jelentős csökkenésben fogjuk megfizetni. Ez a terület az egyetlen, amely a válság előtti évhez, 2007-hez képest jelentős, mintegy 100 százalékos növekedést mutat - írták.  

Az adatok szerint az év tizedik hónapjában 90 új motorkerékpárt helyeztek forgalomba, 15,9 százalékkal kevesebbet a tavaly októberinél. Az első tíz hónapban összesen 1782 forgalomba helyezés történt, 5,3 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Az egyesület szerint a motorkerékpár-piacot sújtja - már ötödik éve - legsúlyosabban az értékesítési válság. Annak ellenére, hogy a 125 köbcentis hengerűrtartalmú motorok az év tavasza óta vezethetők "B" kategóriás jogosítvánnyal, a várt és más európai országokban tapasztalt jelentős forgalomnövekedést ez a lehetőség sem motiválta.

oe 03

Az első tíz hónapban a tavalyi drámaian alacsony számokkal összehasonlítva mutatható ki mintegy 5 százalékos növekedés, ez azonban olyan alacsony darabszám mellett történik, amely nyilvánvalóvá teszi ennek az ágazatnak a súlyos válságát. A 170 körüli átlagos havi értékesítési darabszám országosan a rendszámos motorok esetében konszolidált piaci viszonyok között egy-két közepes nagyságú kereskedő értékesítési darabszámának felelne meg - olvasható a közleményben. (MTI)


Éledezik az autópiac idehaza
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon