Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/autofigyel/1646-mini-cooper-s-goodwood-edition-2012

MINI Cooper S Goodwood Edition (2012)

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés

MINI Cooper S Goodwood Edition (2012)
Írta: Autostat adminisztrátor   
2011. április 14. csütörtök, 10:07

Bár az autós szakmából többen is kétségeiket fejezték ki azt illetően, hogy a pár évvel ezelőtti retrohullámot meglovagoló MINI képes lesz-e tartós vonzerőt gyakorolni vásárlókra, az újabb és újabb eladási adatok nem támasztják alá ezen aggodalmakat. Ez pedig főleg annak köszönhető, hogy a tulajdonos mindig előrukkol valamivel, ami nagy hullámokat vet a szaksajtóban, felcsigázva ezzel márka iránti érdeklődést.

mini_cooper-s-inspired-by-goodwood-2011_200

Most például azt találták ki, hogy kihoznak egy, a Rolls-Royce stílusában felöltöztetett MINI-t. Az ötlet elsőre talán bizarrnak tűnik, noha a kisautó – igaz, nem közvetlenül – egyszer már kapcsolatba került a Rolls-Royce-szal: évtizedekkel ezelőtt a patinás, a luxus márkának is dolgozó angol Hooper cég készített neki egy különleges karosszériát. A BMW azonban ezúttal sokkal tovább ment – tehette, hiszen egyrészt a MINI, elődjével ellentétben, immár egyértelműen a prémium kategóriába pozícionált, másrészt pedig a Rolls-Royce is a birtokában van már jó pár éve.

mini_cooper-s-inspired-by-goodwood-2011_201 mini_cooper-s-inspired-by-goodwood-2011_202

Alapnak a kitűnő MINI Cooper S-t használták fel, persze igen átgondolt módon: míg a lökhárítókat meghagyták, addig a motorháztetőn lévő kopoltyú eltűnt. A határozottan, ugyanakkor mértéktartóan alkalmazott krómdíszítés, a Rolls-Royce szakemberei által kikevert Diamond Black metálfényezés (opcióként a MINI választékában megtalálható Reef Blue metálfény is választható), valamint az exkluzív könnyűfém keréktárcsák által megteremtett elegáns összhatást így semmilyen nem oda illő elem nem zavarja meg.

mini_cooper-s-inspired-by-goodwood-2011_203

A krómozott kilincs meghúzása után fényűző enteriőr tárul fel: az üléseket, a műszerpult alsó részét, a középkonzolt, az ajtóbetéteket, valamint a tetőoszlopokat finom Corn Silk bőr borítja, a műszerfalat és az ajtóbehúzókat pedig valódi, erezett diófabetét díszíti – és ez még csak a leglátványosabb része a dolognak. A Rolls-Royce belső dizájnért felelős vezetője, Alan Sheppard által vezetett csapat a részletekre is kiemelt figyelmet fordított: a bent ülők lába alá süppedős, igazi báránygyapjúból készült szőnyegek kerülnek, a tetőn, a napellenzőkön, valamint a csomagtér oldalfalain a Rolls-Royce-tól származó, pazar minőségű kasmírszövet feszül, a középkonzolon és a kormányon lévő kapcsolókat pedig zongoralakk-borítással látták el. A tervezőknek arra is volt gondja, hogy a nagy sebességmérő óra tipográfiáját a luxusmárka stílusához igazítsák.

A luxus MINI alapfelszereltsége is gazdagabb lesz a megszokottnál, hiszen az tartalmazza egyebek mellett a Harman Kardon hifit, az automata klímaberendezést, a parkolóradart, valamint a xenon fényszórókat.

mini_cooper-s-inspired-by-goodwood-2011_204 mini_cooper-s-inspired-by-goodwood-2011_205 mini_cooper-s-inspired-by-goodwood-2011_206

A műszaki tartalom megegyezik a MINI Cooper S modellével, így a motorháztető alá a jól ismert 1,6 literes, 184 lóerős, 240 Nm-es nyomatékú motor kerül, amely 7 másodperces 0–100-as sprintet, valamint 228 km/órás végsebességet tesz lehetővé. Az erőforráshoz alapáron hatfokozatú manuális sebességváltót társítanak, de az extralistán természetesen megtalálható lesz az ugyancsak hatfokozatú automata szerkezet is.

A Rolls-Royce központja után MINI Cooper S Goodwood Edition nevet viselő modell – az eddig leírtakból következően – természetesen igen drága lesz: Nagy-Britanniában nagyjából 50 000 fontos vételárat jósolnak (jelenlegi árfolyamon kb. 15 millió forint). Az autó nemcsak ezért lesz ritka látvány az utakon, hanem azért is, mert összesen 1000 példányt kívánnak belőle készíteni a MINI oxfordi üzemében. A forgalmazás a tervek szerint 2012 tavaszán kezdődik meg.

 

(Az Auto Car nyomán)


 
Nem túlzás azt állítani, hogy pillanatnyilag a Ferrari 458 Italia az egyik legszebb, ha nem a legszebb forgalomban lévő szupersportkocsi. Ez persze nem...

Tovább »
Úgy tűnik, az európai márkák közül elsőként a Renault érzett rá arra, hogy a konkurenciától leginkább egyedi megoldásokkal, úttörő fejlesztésekkel...

Tovább »
Ma, amikor az internetnek és a mindentudó mobiltelefonoknak köszönhetően szinte alig lehet már titokban tartani bármit is, valóságos csoda, amit a BMW...

Tovább »
A Zaporozsec nem is olyan rég jelentette be, hogy hamarosan új modellekkel rukkol elő. Csodára persze ne számítson senki, hiszen a készülő autó egy az egyben...

Tovább »
Eseménynaptár
2011. ápr. 22 - ápr. 24.
Alpok-Adria Bajnokság
 
2011. ápr. 23.
II. Tavaszi Autóstalálkozó És Hangnyomásverseny