Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9996-tatukent-goemboelyoedik-oessze-a-koreai-villanyauto.html

Tatuként gömbölyödik össze a koreai villanyautó

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. augusztus 27.
keresés



Tatuként gömbölyödik össze a koreai villanyautó
2013. augusztus 23. 09:29 - Pál a postoló

Csak szólok, hogy mostantól a koreaiaknak is van Twizyjük, bár az Armadillo-T (magyarul Tatu-T) névre keresztelt villanyautócska egyelőre csak tanulmányként létezik. Ennek ellenére legalább olyan érdekes jószág, mint a franciáké, hiszen ugyanúgy műanyag Lambó-ajtókkal szerelik, és európai versenytársával szemben van egy hatalmas előnye: félbe tudja hajtani önmagát.

armadillot

Na nem mintha kinyújtózva olyan sok helyet foglalna, hiszen úgy is mindössze 2,8 méteres, de Koreában minden centiméter számít, így az Armadillo jó tatuhoz híven össze tudja húzni magát akkorára, hogy csak 1,65 métert vegyen el az életterünkből. Egy gombnyomás és az autó hasa alól leereszkednek a roppant diszkrét, hipermarketes bevásárlókocsikéra emlékeztető kerekecskék, majd ezekre támaszkodva az Armadillo saját fejébe, illetve szélvédőjére húzza a potrohát, beleértve a hátsó kerekeket is.

Egyetlen dologra kell csupán odafigyelni: mivel a hajtogató funkció okostelefonról is vezérelhető, minden esetben győződjünk meg arról, hogy volt-e utasunk, hiszen elég egy figyelmetlen bökés az érintőképernyőn és szegényt máris az Armadillo panorámatetejéhez passzíroztuk, a szürke burában ugyanis a Twizyhez hasonlóan egy utasülés kapott helyet.

Furcsa kialakítása ellenére az Armadillo figyelemre méltó jármű, négy kerékagyba integrált villanymotorjának egy 10 perces gyorstöltés is elég a 100 kilométeres hatótávhoz, bár végsebessége mindössze 60 km/óra, amivel én a belvárost se szívesen hagynám el.


Tatuként gömbölyödik össze a koreai villanyautó
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon