Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/blog-/1227-hogyan-aszfaltozzunk-nascar-palyat

Hogyan aszfaltozzunk NASCAR-pályát?

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés

Hogyan aszfaltozzunk NASCAR-pályát?
Írta: Pál a postoló   
2010. november 23. kedd, 09:26
asp1Első blikkre értelmetlennek tűnhet a kérdés, nyilván ugyanúgy, ahogy mondjuk autópályát, lehetőség szerint elkerülve, hogy a munkálatok befejezése után az első combosabb zivatar elmossa a boxutcát. Kicsit bonyolultabb a helyzet, ha NASCAR versenyekre optimalizált pályáról van szó, annak dőlésszöge ugyanis a pálya jellegéből és alakjából adódóan a kanyarokban 31 fok. Legalábbis a Daytona International Speedway esetében, amelynek 50 éves burkolatát a napokban cserélték vadonatúj aszfaltrétegre.

Mivel sem az aszfaltterítő gépek, sem az úthengerek végsebessége meg sem közelíti a NASCAR versenyautók 300 km/óra feletti utazósebességét, a kivitelezők számára világos volt, hogy a munkagépek saját erejükből nem fognak „megtapadni” a döntött kanyarokban. Ezért döntöttek úgy, hogy egy a pálya felső peremén haladó, 50 tonnás Caterpillar D9-es bulldózerre lógatják fel őket. A lánctalpas elég nehéz és stabil ahhoz, hogy biztonságosan megtartsa az egész hóbelevancot, egész pontosan így:


asp2 asp3 asp4 asp5 asp6





Facebookra vele!

 

Hozzászólok
Vételár: 50 000 rubel Évjárat: 1993 Futott km: 200 000 Állapot: megkímélt Üzemanyag: dízel Kivitel: üvegezett

Tovább »
Aki a közeljövőben ipari konténervizsgáló berendezés vásárlását tervezi, annak egészen egyedi és felülmúlhatatlan ajánlatunk van...

Tovább »
Viccesek akartak lenni a fiúk odaát...

Tovább »
Érdekes interaktív rally-videót töltött fel a minap a Youtube-ra a Subaru Canada. Technikailag nem nagy pukkanás, hiszen csak szokás szerint...

Tovább »
Eseménynaptár
2011. ápr. 22 - ápr. 24.
Alpok-Adria Bajnokság
 
2011. ápr. 23.
II. Tavaszi Autóstalálkozó És Hangnyomásverseny