Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/magazin/9594-intelligens-bukosisakot-fejlesztenek-az-oroszok.html

Intelligens bukósisakot fejlesztenek az oroszok

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. június 24.
keresés



Intelligens bukósisakot fejlesztenek az oroszok
2013. június 20. 13:11 - Pál a postoló

A Google intelligens, augmented reality (ha megölnek se fogom soha a „kiterjesztett valóság” kifejezést használni) technológiát használó szemüvegének megjelenése után teljesen logikus lépésnek tűnt, hogy záros határidőn belül mindenféle egyéb eszközben is felbukkannak hasonló funkciók. Közülük is a motoros bukósisakokban lenne a legjobb helyen ez a találmány és egy orosz cég már gőzerővel fejleszti is az első olyan rendszert, ami elhozza a motorosok számára is a virtuális Kánaánt.

arsisak 2

Bár nekem csak egy robogóm van és nem használok navit motorozás közben, el tudom képzelni, mennyivel egyszerűbb lehet úgy az élet, ha nem kell folyton a kormányra tekingetni. A LiveMap ugyanis egy bukósisakba integrált, head-up kijelzővel összekötött navigációs rendszer, amely közvetlenül a sisak rostélyának belsejére, vagyis az orrunk elé vetíti ki a számunkra lényeges információt. A sisak tetejébe épített fénymérő segít beállítani a kijelző fényerejét, mozgásunkat pedig beépített GPS és giroszkóp figyeli.

arsisak 1

Az Android alapú LiveMapet 300 000 forint körüli áron szeretnék piacra dobni a fejlesztők, de a sorozatgyártáshoz még nem találtak befektetőt, úgyhogy 2014 vége előtt senki se ábrándozzon ilyen kütyüről.


Intelligens bukósisakot fejlesztenek az oroszok
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Hirdetés
Alkupon: jó alku - sok kupon