Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/statisztikak/9587-a-dacia-lenyomta-europat.html

A Dacia lenyomta Európát

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. június 24.
keresés



A Dacia lenyomta Európát
2013. június 20. 09:38 - B. K.

Utolsónak a dánok adták be a derekukat a Daciának, amely már Nyugat-Európában is egyre vonzóbb alternatívának számít. 

dacia 01

Nem csoda, hogy az eredeti tervekkel ellentétben mostanra létrejött a teljes nyugat-európai hálózat, utolsónak a dánok adták be a derekukat, ám az öt- és hétüléses kivitelben is kapható Lodgyval itt is megjelent a román márka. 

A Dacia így már csak az utolsó nagy falatra, Nagy-Britanniára koncentrálhat, ahol várhatóan az év végére szintén bevezetik a márkát, és onnantól kezdve már csak a pénzt kell számolgatniuk a románoknak. Pontosabban azt, hogy a Daciákon keresett busás haszonból mennyit kell lepasszolni a Renault-nak, hogy ott is rendben legyenek a gazdasági adatok. 

dacia 02

A Dacia ugyanis alacsony ára ellenére (európai átlagban 20 százalékkal olcsóbb, mint konkurensei) szokatlanul nagy árréssel dolgozik, üzemi eredménye 9-10 százalék között volt legutóbb, ami magasabb, mint a hagyományos gyártóké. 

Amennyiben ehhez hozzátesszük, hogy folyamatosan nő a piaci részesedése is Európában (idén májusban 2,2 százalékos volt, egy évvel korábban csak 1,7), akkor talán azt sem túlzás kijelenteni, hogy az európai válság egyik nagy nyertese a Dacia: legnagyobb piacán, Franciaországban tavaly 84 522 autót adtak el, a második legizmosabb piacon, Németországban pedig 46 617-et. Ez a tavalyi összes értékesítés (359.654) harmadát jelenti, az új piacokkal (összesen 41 országban vannak jelen) idén 400.000 körüli eladást produkálhatnak.


A Dacia lenyomta Európát
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Hirdetés
Alkupon: jó alku - sok kupon