Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/component/content/article/252-audi-a4-allroad-quattro

Audi A4 allroad quattro

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.


Legújabb twittek

Keresés
2013. augusztus 17.
keresés



Audi A4 allroad quattro
2009. április 06. 08:44

Az Audi A4 sorozat a német autógyár egyik sikeres és jól ismert terméke, és a népszerű Avant kombik alapján egy minden terepen helyt álló modellt is bevezettek. A 2009 közepétől megvásárolható Audi A4 quattro a márkához méltó minőséget és teljesítményt nyújtja, az A4-hez igazodó formavilággal.

 

A hosszú, lapos és széles kombi karosszéria alapvetően az Avant formáját idézi. Vonalvezetése markáns és határozott, az orron a S-sorozatra jellemző függőleges osztásokkal díszített single frame hűtőrácsot kapta, és a lámpatestek alatti LED-sor teszi az orr látványát teljessé. A hosszú tető a hátsó rész felé lejt enyhén, ahol jól formázott lámpatestek fogják közre a nagy, pakolást megkönnyítő ajtót. Két kipufogóvéggel, és a terepes jelleget kihangosító néhány formai elemmel is gazdagították ezt a részt. Oldalnézetben nem csak a rafináltan formázott lemezek által rajzolt ívek tűnnek fel, hanem az emelt hasmagasság is. Az A4 allroad quattro egyszerre ötvözi sikerrel az eleganciát, és a terepjáró képességeket vizuálisan jelző markáns formai elemeket.

A 4,72 méteres hossz és a 2,81 méter hosszú tengelytáv azt jelenti, hogy a beltérben bőven van hely utasoknak is, csomagoknak is- utóbbiak 490 liternyi helyre pakolhatóak alaphelyzetben. Hasznos kiegészítők segítenek a rakomány jobb elrendezésében és biztonságos rögzítésében, az akár 1430 literesre bővíthető raktér egészében. Szériafelszerelés a megfordítható csomagtér-padló is, aminek az egyik oldala a nyirkos dolgok pakolásához praktikus vízhatlan teknő.

A kényelmes ülések borítása kétféle bőr illetve egy alcantara/bőr kombináció kárpitból készülhet, többféle színkombinációban, tehát teljesen személyre szabható. A különféle dekorbetétek is más és más hangulatot áraszthatnak. Maga a sofőr egyébként az ún. cockpit elrendezésnek köszönhetően enyhén az irányába fordított középkonzolon érheti el a kezelőszerveket, és itt kaphat helyet akár az MMI Navigation Plus navigációs rendszerrel is együttműködő színes kijelző. Opcionálisan nagyobb oldaltartású sportkivitel, vagy szellőztetéssel és fűtéssel komfortosabbá tett ülés is rendelhető. A nagy tengelytávnak köszönhetően a hátsó üléseken is remek a helykínálat.

A legnagyobb teljesítményt a 3.0 TDI motor adhatja le, ez a V6-os erőforrás 340 lóerős, nyomatéka 500 Nm, tehát roppant dinamikusan képes mozgatni a A4 allroad quattrót ez a dízel (gyorsulása alig 6,4 másodperc), miközben fogyasztását tekintve még mindig gazdaságos. A motorok közül már a kisebb, 2.0 literes TDI 170 lóereje is elegendő ahhoz, hogy a méretes autót mozgassa. Persze ehhez jól jön a motor 350 Nm-es nyomatéka is, aminek a gyári adatok szerinti 6,4 literes vegyes üzemmódú fogyasztása korrekt értéknek hangzik. Jelenleg az A4 allroad quattro motorválasztékában egyetlen benzines motor van, a 2.0 TFSI verzió, ami teljesen új fejlesztésű konstrukció. A 211 lóerős motor nyomatéka is tekintélyes, így nem meglepő, hogy szűk hét másodperc alatt a százra gyorsítja az autót. Fogyasztása viszont 8,1 liter vegyes üzemmódban a gyári adatok szerint.

A 2.0 TDI motor hatfokozatú manuális váltót kapott, míg az erősebb motorok hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós S-Tronic rendszerű váltóval büszkélkedhetnek. Természetesen a nevéből sejthetően, valamennyi A4 allroad quattro állandó összkerékhajtást kapott, ami alapból az erő 40 százalékát juttatja az első tengelyre, ez az útviszonyoknak megfelelően változhat. Az A4 allroad quattro is kapott drive select elektronikát, amivel vezetés közben is állítható néhány tulajdonság, például a kormányszervó rásegítése vagy az automata váltó váltási sebessége.

Az Audi A4 allroad quattro kiváló futóműve teszi lehetővé, hogy nagyobb sebességnél is komfortos és biztonságos legyen az utazás. Ám hogy a terepen is jól teljesítsen az autó, abban sokat segít az ORD (Offroad Detection) terepfelismerő rendszer, ami az útviszonyok adottságaihoz igazítja az ESP menetstabilizáló karakterisztikáját.

Az autó a kiváló műszaki adottságai mellett számtalan extrával is jobbá tehető. Az Audi lane assist és side assist rendszerek a sávon belül maradást és a sávváltást segítik. Egy radaralapú sebességtartó rendszer is biztonságosabbá teheti a közlekedést, ami automatikus fékezésre és gázadásra is képes. Az MMI minden multimédiás funkció kezelésében segít, és persze a Bang & Olufsen csúcsminőségű hangrendszere is kellemesebbé teheti az utazást.

Piaci bevezetés: 2009
Motorválaszték:  2.0 TFSI benzines illetve 2.0 TDI és 3.0 TDI dízel


Audi A4 allroad quattro
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon