Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9955-kina-beragott-mennyi-az-annyi.html

Kína berágott: mennyi az annyi?!

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. október 24.
keresés



Kína berágott: mennyi az annyi?!
2013. augusztus 15. 09:33 - B. K.

A piaci verseny esetleges megsértése, az autógyártók minimumárban történt megállapodása ügyében vizsgálódik a kínai autókereskedők szövetsége (CADA). 

A szakmai szervezet egyelőre kutat, adatokat gyűjt az országban eladott külföldi autók forgalmazásáról - számolt be a CADA egyik vezetőjére hivatkozva a China Daily című angol nyelvű napilap szerdán. 

kinarauto

Luo Lej főtitkárhelyettes elmondta, hogy az országos felügyeleti hatóság arra kíváncsi, az autógyártók nem határoztak-e meg minimum fogyasztói árat kínai értékesítőik számára. Az országos fejlesztési és reformbizottság egyelőre hivatalosan nem erősítette meg ilyen irányú szándékát, s a külföldi cégek sem tudnak az adatgyűjtésről. 

A Hszinhua állami hírügynökség a múlt hónap végén kommentárban verte el a port a külföldi autógyártókon, mondván, túlzott mértékű nyereséget zsebelnek be az import gépkocsik eladásából, és kartellellenes vizsgálatot szorgalmazott. 

A szerző szerint egyes külföldről behozott autók a külföldi ár duplájába kerülnek Kínában. Példaként említette a Volkswagen luxuskategóriás autóit, és megnevezte még a márkák között az Audit és a BMW-t. 

A külföldi gyártók vegyesvállalati formában, Kínában gyártott autói körülbelül a kínai értékesítés egyharmadát fedik le, az importban többnyire luxusautók vannak, amelyek tavaly az eladások 5,7 százalékát tették ki.

Kína a luxusautók meghatározó piaca, becslések szerint 2020-ig évente körülbelül 2,7 millió darab talál majd vevőre a kelet-ázsiai országban. Az évtized végére Kína e kategóriában is vélhetően piacvezetővé válik. (MTI)


Kína berágott: mennyi az annyi?!
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon