Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9581-gyilkos-jeep-cherokee-k-27-millios-visszahivas.html

Gyilkos Jeep Cherokee-k: 2,7 milliós visszahívás

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. június 23.
keresés



Gyilkos Jeep Cherokee-k: 2,7 milliós visszahívás
2013. június 20. 07:21 - B. K.

Összesen 2,7 millió Jeepet érint a Chrysler gigantikus méretű visszahívási akciója: az 1993 és 2004 között gyártott Grand Cherokee-, és a 2002 és 2007 között gyártott Liberty-tulajdonosok várhatják a „behívót”. 

jeepcherokee

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Intézet (NHTSA) és a Chrysler már elég régóta vívnak egymással e kérdésben, végül a gyártó kénytelen volt beadni a derekát: a hivatal szerint ugyanis 15 halálos, 41 sérüléses balesetben játszott közre a Jeepek konstrukciós hibája. 

Nevezetesen a hátsó tengely és a lökhárító közé helyezett benzintank, amely ráfutásos balesetnél könnyen megsérülhet és berobbanhat. A Chrysler továbbra is úgy véli, hogy autóik biztonságosak, számos tesztet is elvégeztek igazuk alátámasztására, de meghajolnak az NHTSA előtt, és „további intézkedéseket tesznek a járművek biztonságáért”. 

Hogy mikor, és pontosan mit, azt egyelőre nem lehet tudni, de idehaza is egészen szép számban futnak az utakon olyan Grand Cherokee-k, amelyek érintettek az akcióban, érdemes lehet érdeklődni a hazai képviseletnél a további részletekért.


Gyilkos Jeep Cherokee-k: 2,7 milliós visszahívás
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Hirdetés
Alkupon: jó alku - sok kupon