Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9974-kiraly-golf-erkezik-az-r-szeria.html

Király Golf: érkezik az R-széria

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. augusztus 24.
keresés



Király Golf: érkezik az R-széria
2013. augusztus 21. 12:32 - B. K.

Nem kellett sokáig várni arra, hogy a wolfsburgiak előrukkoljanak a korábban már bemutatott R-Line csomagba göngyölt izmos Golffal. 

golfr 02

A Golf R kívülről nem sokban tér el a fentebb említett, opcióként rendelhető sportcsomagtól, de a látványos külső alatt elég durva technika duruzsol. A sötét LED hátsó lámpák és fényszórók, az új küszöb, a matt króm visszapillantótükör-ház és a fekete féknyergek igazából csak a felszínes külső, a lényeg odabent lapul. 

A Golf ugyanis megkapta az Audi S3-as motorját, nevezetesen a kétliteres, turbós, 300 lóerős négyhengerest, amely 380 Nm nyomatékot képes leadni elég nagy tartományban, konkrétan 1800-5500 közötti fordulaton. 

Annak érdekében, hogy egy csepp se vesszen kárba a nyomatékból, az ötödöik generációs Haldex kuplungos összkerékhajtás szorgoskodik egy hatfokozatú manuális váltóval kombinálva (lesz 6-os DSG is), és a teljes élmény kedvéért hozzácsaptak még négy elektronikus differenciálzárat is. 

golfr 01

A Golf R hasmagassága 20 mm-rel csökkent a többi Golfhoz képest, a sportfutómű pedig kapóra jöhet, ha nem csak egyenes úton szeretnénk megtapasztalni az 5,3 másodperces gyorsulást, vagy esetleg az elektronikusan korlátozott 250 km/órás végsebességet. 

A belsőről még nincsenek hivatalos fotók, az árat azonban már nagyjából belőtték a németek: a még idén a szalonokba érkező Golf R alapára Németországban 38 ezer euró felett alakul, ami magyar forintban 11,5 milliót jelent.


Király Golf: érkezik az R-széria
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon