Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9977-monza-siralyszarnyas-cukisag-az-opeltl.html

Monza: Sirályszárnyas cukiság az Opeltől

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. augusztus 24.
keresés



Monza: Sirályszárnyas cukiság az Opeltől
2013. augusztus 21. 12:24 - Pál a postoló

Csodálatos tanulmányautóval kényeztet bennünket az Opel. Bármekkora bajban is van a német márka, a formatervezői részleg valószínűleg valami központi aranytartalékból kapja a fizetését, mert olyat, mint a Monza, csak jókedélyű, elégedett grafikus tud rajzolni. A négyüléses shooting brake formáit elvileg a tengerparton fodrozódó hullámok ihlették, amit a felnyitott ajtókba akár bele is láthatunk, de nem muszáj.

omonza 1

Kötelező viszont hanyatt esni a nyílászárók méretétől, azok ugyanis a bő 4,5 méteres autóból szerintem 2,5-3 métert tesznek ki és csak egyben nyithatók. Kicsit olyan ez, mintha kedvenc Merivánkat csak egy kilinccsel nyithatnánk, feltárva ezzel az uzsidoboz teljes tartalmát a kíváncsi tekintetek előtt. Ez nem feltétlenül praktikus húzás, de ha már az Opel sirályszárnyas ajtókat és négy ülést álmodott a Monzába, akkor muszáj volt néhány kompromisszumot kötnie.

omonza 2

500 literes csomagterével a Monza igen tágas autónak ígérkezik, a hajtáslánca pedig egészen egyedi, hiszen a németek villanymotorok és gázüzemű hatótávnövelő kombinációjában látják a jövőt, tráadásul a belső égésű erőforrás a nemrég bemutatott, 3 hengeres, 1,0 EcoTec SIDI Turbo átalakított változata lehet.

 
 

 

               


Monza: Sirályszárnyas cukiság az Opeltől
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon