Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/10226-sved-metal-brutalis-koenigsegg-keszuel.html

Svéd metál: brutális Koenigsegg készül

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. október 5.
keresés



Svéd metál: brutális Koenigsegg készül
2013. október 03. 07:54 - B. K.

A Koenigsegg eddig sem a visszafogottságáról volt híres, most azonban nagyon komoly dologgal készül előállni.

kk 01

Mindannyian tudjuk, hogy egy autó fürgesége nem feltétlenül a bitang erős motoron, hanem a lóerő/tömeg arányon múlik nagyrészt. Azaz minél inkább közelebb van egymáshoz az autó kilogrammban mért súlya, illetve a lóerők száma, annál komolyabb dolgokra képes az autó.

Ennek köszönhetik például sikerüket az aránylag kisebb motorral épített, de könnyű kis roadsterek is, még akkor is, ha általában egy-egy lóerőre azért meglehetősen sok tömeg jut.

kk 02

Egy átlag autó esetén akár 10-20 kilogramm is, szemben az új Keonigseggel, ahol minden egyes pacinak egy kilogrammot kell megmozgatni. Az 1400 lóerős autó ugyanis kerek 1400 kilogrammot nyom, és utóbbi telitankolt állapotban értendő – a korábbi próbálkozók ugyanis sokszor a „száraz”, azaz folyadékok nélküli tömeget vették alapul a méréshez.

A svédek szerint az autó végsebessége így elérheti a 450 km/órát, és átveheti a leggyorsabb sorozatgyártású autó címet is. Pontos adatokkal még nem tudtak szolgálni, de becslések szerint a jármű nagyjából 20 másodperc alatt gyorsul 400 (!) kilométer/órára, szemben a jelenlegi rekorder Bugatti Veyronnal, amelynek utóbbihoz 45 másodpercre van szüksége.

kk 03

Meglehet, kicsit futurisztikusnak tűnik a Koenigsegg terve, de megtehetik, hogy nagyokat álmodnak: az összesen hat darab tervezett autóból már mindegyik elkelt elővételben. 


Svéd metál: brutális Koenigsegg készül
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon