Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/videok/10217-tragikus-motoros-autos-incidens.html

Tragikus motoros-autós incidens

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. október 5.
keresés



Tragikus motoros-autós incidens
2013. október 01. 14:27 - B. K.

Az eset a tengerentúlon, New York Cityben történt, és egyelőre sok a tisztázatlan körülmény, annak ellenére, hogy az egyik résztvevő szinte végig rögzítette sisakkamerájával a történteket. 

mot 01

A carbuzz.com beszámolója szerint a nagyszámú motoros egy többsávos úton akadt össze a Range Roverrel, amelyben egy férfi gyermekével és feleségével utazott. Egyelőre nem tudni, hogy miért, de a videón látszik, ahogy az egyik motoros magyaráz valamit a sofőrnek az ablakon keresztül (nem kizárt, hogy a jobbra tartás elmulasztását kéri számon), majd megelőzi, és hirtelen lelassít előtte. 

A Range Rover elüti, és az autót azonnal körülveszi a többi motoros, a beszámolók szerint pillanatok alatt lincshangulat alakult ki, a sofőr pedig pánikba esve egy idő után gázt adott, és több motoros elütve menekülőre fogta. 

mot 02

A motorosok követték, és többször megállásra kényszerítették az autóst, megpróbálták feltépni az ajtót, végül egy lámpánál utolérték, ahol bukósisakkal betörve az ablakokat bejutottak az autóba. 

A videó itt véget ér, de állítólag az autót vezető férfit eszméletlenre verték, az azt megelőző gázolás során pedig több motoros megsérült. A rendőrség rövid kommentára szerint a New Rochelle motoros banda már az esetet megelőzően provokálta az autóst, és a kihallgatások alapján a balesetért is a motorosok a felelősek, több letartóztatás is történt. A férfi kómában van, a nyomozás jelen állása szerint az autóban utazó feleségét és 5 hónapos gyermekét próbálta megóvni.  

Attól tartok, ez az eset nem az autós-motoros megbékélést szolgálja, ugyanakkor talán felhívja arra a figyelmet, hogy a jelenleginél sokkal többet és mélyebben kellene foglalkozni a problémával. 

Biztos vagyok benne, hogy mindegyik félnek az a célja, hogy békésen megférjenek egymás mellett, de sajnos minden résztvevői csoportban egyre erőteljesebben van jelen a közúti agresszió, ami egyre csak erősíti a rossz sztereotípiákat. 

Nem lehetne inkább kölcsönös odafigyelés, tiszteletben tartás, béke? Nem férne bele csak úgy egyszerűen élni és élni hagyni? Dehogynem...


Tragikus motoros-autós incidens
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon