Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9579-goeroeg-terepkupe-a-lathataron.html

Görög terepkupé a láthatáron?

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. június 24.
keresés



Görög terepkupé a láthatáron?
2013. június 19. 11:23 - Pál a postoló

Bár Görögország mostanában inkább azzal szerepel a különböző hírfolyamokban, hogy vitustáncot jár a csőd szélén, azért odaát sem állt meg teljesen az élet. Olyannyira nem, hogy sportkocsik is készülnek az Akropolisz tövében. A legfrissebb tanulmány Dimitris Korres nevéhez fűződik, az autó pedig a Korres Project 4 típusjelet viseli. Nem mondom, hogy szép, mert nyilvánvalóan nem az, de legnagyobb erénye sem a megjelenése, hanem a mögötte rejlő szívós technika.

korrp4 2

A Project 4 ugyanis a sportos kupék és a terepjárók előnyeit próbálja ötvözni úgy, hogy a két, egymástól fényévekre lévő dimenzió közötti átmenetet a lehető legharmonikusabbá tegye. Ez nem könnyű feladat és a kasznit elnézve van még mit csiszolni rajta. Ereje viszont van bőven, hiszen a motortérben a Z06-os Corvette hétliteres V8-asa lapul, a minden irányban állítható futóműhöz pedig a kacsa Citroënből merített ihletet a tervező. Olyan autó jött így létre, amelyet utcai gumikkal, leültetve és feszesre hangolva akár versenypályán is használhatunk, de felemelve, terepgumikkal nekivághatunk vele a dózerutaknak is.

A prototípus lassan elkészül, de ez még korántsem garancia arra, hogy az autó valaha sorozatgyártásba kerülhet. Személy szerint én arra tippelek, hogy inkább a Local Motors Rally Fighteréhez hasonlóan haknizik majd mindenféle rendezvényeken...

 
 

 

        


Görög terepkupé a láthatáron?
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Hirdetés
Alkupon: jó alku - sok kupon