Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/10331-kolbaszbol-lesznek-az-utak-is.html

Kolbászból lesznek az utak is?!

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. október 30.
keresés



Kolbászból lesznek az utak is?!
2013. október 28. 10:13 - B. K.

Völner Pál, az infrastruktúráért felelős államtitkár vasárnap Leányfalun elmondta, a munkák során a nyomvályúkat és a felületi egyenetlenségeket szüntetik meg. Hozzátette: a teljes körű felújításokat is beleértve - amelyek 89 milliárd forintot tesznek ki - a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mint projektgazda mintegy 1200 kilométeren összesen 122 milliárd forintot fordíthat hazai és uniós forrásokból a legrosszabb állapotú, legforgalmasabb szakaszok rendbetételére 2013-2014-ben. 

utepit

A közútfejlesztő a következő héten 252 kilométernyi útszakasz fejújításáról ír alá szerződést, november elején pedig további 270 kilométernyi szakasz kerül sorra. Emlékeztetett: a Magyar Közút ebben évben már 456 kilométernyi utat újított meg az alsóbbrendű utak közül, s az elkövetkező évben ugyanannak a programnak a keretében további 215 kilométer felújítására kerül sor, ami egy 89 milliárd forintos projekt része. 

A mostani 33 milliárd forintos beruházás 40 százaléka a főutakon zajlik, a maradék pedig négy- és ötszámjegyű utakra esik. Országszerte 287 helyen avatkoznak be, ott, ahol legnagyobbak a nyomvályúk, legrosszabbak a felületi egyenetlenségek. A helyszíneket a közútkezelő a megyei útügyi biztosokkal együtt választotta ki, ők hangolták össze az igényeket is. 

A források úthálózat-arányosan lettek felosztva országosan. Ez a program is tavasszal zárul, így a két nagy projekt révén országosan 1200 kilométernyi út 122 milliárd forintnyi értékben fog megújulni. (MTI)


Kolbászból lesznek az utak is?!
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon