Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/magazin/10317-hogy-hogy-milyen-autot-hat-feheret.html

Hogy-hogy milyen autót? Hát fehéret!

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. október 27.
keresés



Hogy-hogy milyen autót? Hát fehéret!
2013. október 24. 11:53 - B. K.

Egy amerikai felmérés szerint a vásárlók leggyakrabban fehér fényezéssel rendelik meg új autójukat, ezzel véget ért az éveken keresztül tartó szürke dominancia.

feher

A Detroit Free Press jelentése szerint minden ötödik autót fehér fényezéssel értékesítettek 2012-ben az USA-ban egészen pontosan az eladott járművek 21 százaléka pompázott valamilyen fehér színben.

Ezt ellenpárja, a fekete fényezés követi 19 százalékos részesedéssel, a dobogó harmadik fokán pedig a szürke szín áll 17 százalékkal. A kimutatás külön érdekessége, hogy e három szín uralmát valószínűleg nehéz lesz megtörni, ugyanakkor „színesedik” az autópark, egyre népszerűbb a kék és a piros fényezés, sőt egyes kategóriákban (például az egyterűek közt) az arany- és bézs szín is egyre kedveltebb.

Az autógyártók persze sokkal szélesebb színskálán gondolkodnak, érdemes belenézni a hivatalos szín elnevezésekbe – egészen elképesztően fantáziadús színárnyalatok és elnevezések vetélkednek egymással, akár egy-egy modell esetében is.

A vásárlók többsége érzelmi benyomások alapján választja ki az autója színét, holott a fényezés közlekedésbiztonsági szempontból sem utolsó dolog.

A legtöbb időjárási viszony közepette például éppen a fehér szín a legfeltűnőbb, megelőzve a sárga és piros különböző árnyalatait is, amelyek jobban beleolvadnak a környezetbe. 


Hogy-hogy milyen autót? Hát fehéret!
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon