Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/videok/10316-zarovonal-vagy-betonfal.html

Záróvonal vagy betonfal?!

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. október 27.
keresés



Záróvonal vagy betonfal?!
2013. október 24. 09:31 - B. K.

Sok Kresz-szabályt nálunk és szerte a világban csak afféle ajánlásként értelmeznek sokan, persze csak addig, amíg meg nem történik a baj.

betonbaleset

A záróvonal nem csak egy csík, úgy képzelje el, mintha egy betonfal lenne – sulykolta belénk Dezsi bá’, egykori oktatónk 15 évvel ezelőtt. Azt is gyakran hozzátette: ha semmibe veszi a Kresz-szabályokat, akkor előbb-utóbb jön a kifli – utóbbi annyit jelentett nála, hogy jó eséllyel ripityára töri az ember az autót és saját magát is.

Mindig sejtettem, hogy igaza volt az öregnek, de talán szavainak még nagyobb nyomatékot ad az alábbi videó, amely tökéletesen igazolja a betonfal és a kifli közti összefüggéseket.

A bőven követési távolságon belül a Toyota Land Cruiserre tapadó Chevrolet szedán vezetője gyakorlatilag vakon követte a Toyotát keresztül a záróvonalakon, nem is sejthette, hogy ahová a Land Cruiser még éppen befér, ott neki már nem marad hely.

A szétágazó utat egy oszlop, majd egy durva betonkorlát hivatott bebiztosítani a szentpétervári autópálya egy szakaszán, ám a Chevy-nek már nem maradt helye és ideje a korrekcióra, az oszlop mint egy rongyot dobta el a nagy sebességgel belerongyoló autót.

Szinte hihetetlen, de a beszámolók szerint a Chevrolet sofőrje és utasa élve megúszta a karambolt, de komoly sérüléseket szenvedtek…


Záróvonal vagy betonfal?!
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon