Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/hirek/9059-ilyen-oroszlan-marpedig-nincs.html

Ilyen oroszlán márpedig nincs...

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Keresés
2013. április 26.
keresés



Ilyen oroszlán márpedig nincs...
2013. április 24. 13:53 - Pál a postoló

Egy hónapja tudjuk, hogy készül, de a Pikes Peak hegyi időfutamra szánt csodafegyverének műszaki paramétereit csak most tette közé a Peugeot. Mit mondjak, titkolhatták volna még egy darabig, mert a konkurencia háza táján hirtelen lesz mit takarítaniuk a bejárónőknek, a 208 T16 adatai láttán ugyanis könnyen összecsokizza magát az ember.

pug208t16pp 1

Az utcai autóra nyilván csak nyomokban emlékeztető fekete kaszni alatt egy 3,2 literes, ikerturbós V6-os blokk lapul, melynek teljesítménye 875 lóerő, ezt pedig egy hatsebességes szekvenciális váltón keresztül juttatja el a négy hajtott kerékhez. Ami igazán döbbenetes az az autó gyorsulása, a T16 ugyanis 1,8 másodperc alatt van százon és a 200-as tempóhoz is csak 4,8 másodpercre van szüksége. Őszintén szólva ez sokkoló, de számítani lehetett rá, hiszen a versenyautó súlya mindössze 875 kilogramm. Igen, ez kilónként 1 lóerő, de a legviccesebb, hogy a kombóhoz 40 literes benzintankot mellékelnek, szóval csoda, hogy egyáltalán felér a csúcsra...

 
 

 

               


Ilyen oroszlán márpedig nincs...
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -